|

Gözler İdlib'de: "O kuşak yarılacak"

İdlib'e yönelik askeri hareketlilik dün geceden itibaren başlarken, Erdoğan'ın 'harekat var' ifadelerinin ardından gözler bölgeye çevrildi. Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "İdlib operasyonu başlangıç olsun. O kuşak yarılacak" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
14:28 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:04 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Suriye'nin İdlib kentine ilişkin dün gece başlayan askeri hareketliliği değerlendirdi.
Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Suriye'nin İdlib kentine ilişkin dün gece başlayan askeri hareketliliği değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda İdlib'e yönelik gece yarısı başlatılan harekatı duyurdu. Erdoğan, İdlib için ciddi bir askeri harekatın olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı, "Özgür Suriye Ordusu yürütüyor. Henüz askerimiz İdlib'de değil" dedi. Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte gözler, Türkiye'nin barış ve istikrar sağlamayı hedeflediği bölgeye çevrildi.

"Bu büyük oyun bozulacak"

Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Suriye'nin İdlib kentine ilişkin dün gece başlayan askeri hareketliliği resmi Twitter hesabı üzerinden değerlendirdi.

"İdlib operasyonu başlangıç olsun. O kuşak yarılacak. Türkiye'yi çevreleme planları boşa çıkarılacak. Bu büyük oyun bozulacak, bozulmalı

PKK/PYD/Barzani üzerinden yürütülen ve Akdeniz'den İran sınırına uzanan 'koridor' projesi, ABD/İsrail'in Türkiye'yi kuşatma planıdır.

En büyük tehdit

O terör kuşağı, Türkiye'yi hedef alan 21. Yüzyıla dönük en büyük tehdittir. Yüzyıllara dayanan siyası akıl bu tehdidi ortadan kaldıracaktır.

Türkiye icin tehdit PKK/PYD/Barzani koridoru ve arkasındaki dış müdahaledir. Bizi kör etmek için başka hedef gösterilmesine izin veremeyiz."





"Anadolu’yu savunmak için..."

İbrahim Karagül, köşesinde de sınırda ilerleyen sürece ilişkin sık sık vurgu yapmıştı. Türkiye'yi 'kuşatma' projelerine ilişkin uyarılarda bulunan Karagül, "Ne yani Afrin’de değil Anadolu’da mı savaşalım? Bize bunu mu diyorsunuz?" başlıklı yazısında önemli tespitlerde bulundu.


Karagül, "Bugün Suriye’de zannettiğimiz, Irak’ta zannettiğimiz şey aslında
Türkiye’nin savaşıdır
. Bugün oralarda yapmamız gereken savunma, sadece coğrafyanın bütünlüğünü savunmak için değil, aynı zamanda Anadolu’yu savunmak içindir. Bugün Irak ve Suriye şehirlerini yakan, enkaza çeviren
fırtına, yarın Anadolu şehirlerine yönelecek
tir" ifadelerine yazısında yer verdi.




#İdlib
#İbrahim Karagül
7 yıl önce