|

Grev yok 'Pokemon' protestosu var

Mart ayında başlayan ve son haftalarda ülkeyi kasıp kavuran dev grev Fransa'yı yakmaya devam ediyor. Her koşulda insan hakları ve demokrasi savunuculuğu yapan Fransız medyası olayları görmezden gelirken, Hong Kong'ta yapılan "Pokemon" protestosunu gündeme getirmesi ülkeyi komik duruma düşürdü.

Yeni Şafak ve
09:43 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:18 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Fransız medyası, ülkede günlerdir devam eden greve kayıtsız.
Fransız medyası, ülkede günlerdir devam eden greve kayıtsız.

Fransa, Mart ayının sonunda başlayan, sendikalar ve hükümet arasında yaşanan çalışma yasa tasarısı gerginliği sonucu dev grev dalgalarıyla sarsılıyor. Grevin Temmuz ayına kadar süreceği söylentileri dolaşırken, ülkede akaryakıt kıtlığı tavan yapmış durumda. Sendika ve işçilerin başlattığı greve ulaşım ve demiryolları şirketlerinin de dahil olmasıyla krizin boyutu daha derin bir hal aldı.



Medyanın gözü kapalı, kulağı duymuyor


Kelimenin tam anlamıyla hayatın felç olma noktasına geldiği Fransa'ya göz yuman Fransız medyası, üç maymunu oynuyor. Çoğu zaman Türkiye'ye yönelik ağır eleştirilere yer veren ve her fırsatta karalama kampanyası yürüten Fransız medyası, ülkedeki kaos haline göz yumması tepki topluyor.



Fransız TV komik duruma düştü


Fransa'nın ünlü haber kanallarından BFM TV, Çin'e bağlı Hong Kong'da yapılan "Pokemon" protestosunun gündeme getirerek komik duruma düştü. Fransız haber kanalının büyüttüğü haber ise şu;



Dünyaca ünlü "Pokemon" çizgi filmindeki Pikachu'nun isminin değiştirilmesinin çizgi filmin hayranları tarafından protesto edilmesi.








Fransa'nın en ünlü gazetelerinden Liberation da ülkedeki son gelişmeleri ancak 7'inci sayfasından görebilmiş ve özetle; "Orta yolu bulabilirsiniz" diyor. "Referandum ya da çözünme, bir yolunu bulun" başlıklı yazıda ülkede hiç sorun yokmuş algısı oluşturuluyor.






Fransa'da kara hafta


Fransız basını üç maymunu oynuyor













#Fransa
#Grev
8 yıl önce