|

Gülsüm Navaz dualarla uğurlandı

Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in eşi Gülsüm Navaz, Lahor’da on binlerin katıldığı cenaze töreni ile toprağa verildi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:09 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Gülsüm Navaz’ın cenazesi, Lahor’un Jati Umra bölgesinde kılınan cenaze namazını müteakip, Şerif aile mezarlığında defnedildi.
Gülsüm Navaz’ın cenazesi, Lahor’un Jati Umra bölgesinde kılınan cenaze namazını müteakip, Şerif aile mezarlığında defnedildi.

Pakistan eski Başbakanı Navaz Şerif’in vefat eden eşi Begüm Gülsüm Navaz, on binlerce Pakistanlı’nın katıldığı cenaze töreniyle uğurlandı. Lenf kanseri tedavisi gördüğü Londra’da salı günü hayatını kaybeden Gülsüm Navaz için ilk tören, önceki gün Londra’daki Merkez Cami’de düzenlendi.


Törene katılan Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif ve kızı Asma, cenazeyi Lahor’a getirdi. Dün sabah Lahor’a getirilen Navaz’ın cenaze törenine katılabilmesi için hapishaneden 17 Eylül’e kadar izin verilen Navaz Şerif, kızı Meryem ve damadı Muhammed Safdar ile taziyeleri kabul etti.


ERDOĞAN’DAN TAZİYE

Cenaze törenine, eski Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, eski Başbakan Yusuf Rıza Gilani, Pakistan Ulusal Meclisi Başkanı Asad Kaiser ile çok sayıda eski bakan, politikacı ve Pakistan Müslüman Ligi-Navaz üyesi katıldı. Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak da Lahor’daki cenaze törenine katılarak Navaz Şerif’i acı gününde yalnız bırakmadı. Resmi bir ziyaret için Pakistan’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da başkent İslamabad’daki temaslarından sonra Lahor’a geçti. Bakan Çavuşoğlu, taziye evinde ziyaret ettiği Şerif’e taziyelerini sunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başsağlığı mesajını iletti. Taziyelerin ardından Gülsüm Navaz’ın cenazesi, Lahor’un Jati Umra bölgesinde kılınan cenaze namazını müteakip, Şerif aile mezarlığında defnedildi.

#Pakistan
#Navaz Şerif
#Gülsüm Navaz
6 yıl önce