|

Haberleri bile yok

Riyad’da önceki gün Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan teröre karşı İslam ittifakında listede bulunan Pakistan ve Lübnan’ın konudan bihaber olduğu öğrenildi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan “haberleri şaşkınlıkla karşıladık” açıklaması geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:11 - 16/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Suudi Arabistan'da 34 İslam ülkesının katılımıyla oluşturulan 'Teröre karşı İslam İttifakı'nda adı gecen Pakistan ve Lübnan'ın koalisyondan haberdar olmadığı ortaya çıktı. Pakistan Dışişleri Sekreteri Aizaz Çaduri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı oluşturulan koalisyona kendisinin de dahil edildiğine ilişkin haberlerin şaşkınlıkla karşılandığını bildirdi. Çaduri, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan önderliğinde teröre karşı kurulan koalisyona ülkesinin de dahil edildiğine ilişkin haberleri okuduğunda şaşırdığını ifade etti.



“Bize bilgi verilmedi”


Lübnan Dışişleri Bakanlığı ise koalisyon konusunda önceden bilgilendirilmedikleri açıklaması geldi. Lübnan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan önderliğinde teröre karşı kurulan koalisyona ilişkin kendilerine bilgi verilmediği belirtilerek, söz konusu koalisyonun kurulması konusunda ne usulün gerektirdiği gibi dışarıdan ne de içeriden danışılmadığı ifade edildi.


#Suudi Arabistan
#Teröre karşı İslam İttifakı
#İslam ittifakı
8 yıl önce