|

Haiti’de çifte felaket

Haiti’de yaklaşık bin kişinin ölümüne neden olan Matthew Kasırgası'nın yol açtığı felaketin ardından binlerce kişi kolera tehlikesiyle karşı karşıya. Ülkede su şebekelerinin zarar görmesiyle salgın hastalık riski artarken yaşanan büyük yıkımdan sonra bazı bölgelere hala ulaşılamaması nedeniyle de açlıktan ölümlerin yaşanabileceği uyarısı yapılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:32 - 10/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Matthew Kasırgası'nın yerle bir ettiği Haiti şimdi de salgın hastalık ve açlık tehlikesiyle mücadele ediyor. Pan Amerikan Sağlık Örgütü, kasırganın içme suyu şebekelerine zarar verdiğine dikkat çekerek kolera salgını uyarısında bulundu. Haiti Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, en az 62 kolera vakasının görüldüğü, 13 kişinin de koleradan öldüğü belirtildi. BM Acil Müdahale Merkezi, 2016 yılı içinde Haiti'de 27 binden fazla kolera vakası rapor edildiğini açıkladı.



750 BİN YARDIMA MUHTAÇ


Sağlık Bakanlığı yetkilisi Eli Pierre Celestin, koleradan ölümlerin başladığını belirterek “Hemşire var ancak doktor yok” ifadelerini kullandı. Haiti'de 2010 yılında yaşanan depremin ardından görülen kolera salgınında 9 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Celestin, “Şimdi burada en büyük korku yeni bir kolera salgını yaşanması” dedi. 750 bin kişinin acil yardıma ihtiyaç duyduğu belirtilen ülkede bazı bölgelere ulaşılamamış olması da açlıktan ölümlerin başlamasına yönelik endişeleri arttırıyor.


#Haiti
#Matthew Kasırgası
8 yıl önce