|

Halep’te mahsur kaldılar

Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde tanıştığı Suriyeli Ahmed Cuma ile 17 yıl önce evlenen Bulgar Anelya Petrova, eşini görmek için gittiği Suriye’nin Halep şehrinde oğluyla beraber mahsur kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:37 - 14/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bulgaristan'da yaşayan 43 yaşındaki Petrova, “Oğlumla eşimi görmeye Suriye'ye gelmiştik. Bitmek bilmeyen Rus bombardımanlarından dolayı tüm hesaplarımız alt üst oldu ve Halep'te mahsur kaldık” diye konuştu. Ülkesine döndüğünde Suriye'de olan bitenleri anlatmak istediğini ifade eden Petrova, din olarak İslam'ı seçtiğini Suriye'de yaşadıklarını şayet ülkesine dönebilirse her platformda anlatacağını da belirtti.



HERŞEY KABUS GİBİ


Suriye halkının çok büyük bir acıya mahkum edildiğini belirten Petrova, “Buraya ilk geldiğim günden bu yana herşey bir kabus gibi. Gece, gündüz her an her yer vuruluyor. Herkes birbirine her seferinde adeta son kez bakıyor gibi. En çok da çocuklarımızı düşünüyoruz. Son 2 ayda bizim mahallede 10 kişi hayatını kaybetti” dedi.



RUSYA KATLİAM YAPIYOR


Suriye'deki en yakın arkadaşını bombardımanda kaybettiğini söyleyen Petrova “İlk geldiğim günden bu yana bana hep yardım eden ve en yakın arkadaşım olan Fatıma'nın evi vuruldu. Enkazdan cesedi iki çocuğuna sarılı halde çıkarıldı. Bizi sınıra götürmek istiyor ama tüm yollar vurulduğu için Halep'ten çıkamıyoruz. Rusya Suriye'de tüm dünyanın gözü önünde katliam yapıyor ve ilginç bir biçimde herkes bu sivil katliamını seyrediyor” diye konuştu.



Ailesi endişeli


Ailesi , Anelya Petrova'nın hayatından endişe ediyor. İnternet üzerinden bir kaç saat sohbet ederek onun sağ olduğundan emin olmaya çalışıyorlar. konuşma esnasında patlayan bombalar annesi ve kardeşlerinde büyük endişeye sebep olsa da Petrova'nın elinden beklemekten başka birşey gelmiyor. Başarılı bir güreşçi olan 16 yaşındaki oğlu Muhammed de babası ve dedesini bırakıp Suriye'den gitmek istemiyor.



#Ahmed Cuma
#Anelya Petrova
8 yıl önce