|

Hamburg'da şiddet olayları devam ediyor

Almanya'daki olaylar devam ediyor. G20 Liderler Zirvesi’nin düzenlendiği Hamburg’da gün boyunca devam eden gösterilerde çok sayıda araç ve barikat ateşe verildi. Almanya'nın St. Pauli semtinde göstericiler polise taş atıyor. Schanzenviertel'de saldırıya uğrayan polis memuru uyarı ateşi açtı.

Yeni Şafak
22:36 - 7/07/2017 Cuma
Güncelleme: 22:53 - 7/07/2017 Cuma
AA
G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Hamburg'da şiddet olayları devam ediyor
G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Hamburg'da şiddet olayları devam ediyor

Almanya'da G20 Liderler Zirvesi’nin düzenlendiği Hamburg kentinde göstericiler ile polis arasında çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Hamburg polisi resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, St. Pauli bölgesinde yaklaşık 500 göstericinin polise taş attığı, buna tazyikli suyla karşılık verildiği belirtildi.

Schanzenviertel semtindeki "Rote Flora" binasının önünde demir sopalı çok sayıda yüzü kapalı göstericinin bulunduğu ifade edildi.

Bu semtte saldırıya uğrayan bir polis memurunun uyarı ateşi açtığı belirtilen açıklamada, polisin bir dükkana sığındığı ve güvende olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, göstericilerin bazı sokaklara barikat kurduğu kaydedildi.

Kentin bazı yerlerinde polisle göstericiler arasında şiddet olayları yaşanıyor.

Hamburg’da gün boyunca devam eden gösterilerde çok sayıda araç ve barikat ateşe verilmiş, polis ve göstericiler arasında çıkan çatışmalarda yaralananlar olduğu ifade edilmişti.

#Almanya
#Rote Flora
#G20
7 yıl önce