|

Haşdi Şabi karargahı Babil'de hedef alındı

Irak'ın Babil kentinde bulunan İran destekli Haşdi Şabi milislerine ait karargah, dün gece bombalandı. Üste maddi hasar meydana gelirken 7 kişinin yaralandığı açıklandı. ABD "Saldırıyı biz yapmadık" dedi, katil İsrail'den ise henüz bir açıklama gelmedi.

Semih Kara
10:24 - 20/04/2024 السبت
Yeni Şafak

Dün gece saatlerinde İran destekli Şii milis grubu Haşdi Şabi'nin Irak'taki karargahına hava saldırısı düzenlendi.



Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre hava saldırısı, Babil vilayetindeki Kalsu karargahının tank garajı ve zırhlı komutanlık binasını hedef aldı.



Saldırıyı işgalci İsrail ve ABD'nin ortak bir şekilde düzenlemiş olabileceği tartışılırken ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak saldırıda ABD'nin dahli olmadığını açıkladı.


Yapılan açıklamada, "ABD'nin bugün Irak'ta hava saldırıları düzenlediğini iddia eden bazı haberler bulunmaktadır. Bu haberler doğru değildir. ABD bugün Irak'ta herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmemiştir." ifadeleri yer aldı.




Bilanço belli oldu, tehditler havada uçuştu


Günün aydınlanmasının ardından yapılan incelemede üssün ciddi maddi hasar aldığı görülürken 7 kişinin de yaralandığı öğrenildi.



Irak hükümetinden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.


Haşdi Şabi'ye bağlı Ketaib Seyyid'ül Şuheda isimli milis gücün lideri Abu Ala el-Velai, olayın faillerine karşı saldırı tehdidinde bulundu.

#Haşdi Şabi
#Irak
#ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM)
٪d يوم قبل