|

Haşdi Vatani isim değiştirdi

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'e karşı Musullu yerel güçlerden oluşan Haşdi Vatani'nin ismi "Ninova Bekçisi" olarak değiştirildi.

Yeni Şafak
00:05 - 13/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:07 - 12/10/2016 Çarşamba
AA

Ninova Bekçisi Sözcüsü Zuheyr Cuburi, "Haşdi Vatani liderimiz Esil en-Nuceyfi'nin tugay komutanlarıyla yaptığı toplantıda tüm bu tugayların Musul'un kurtarma operasyonuna eğitim ve silah açısından fiili olarak hazır olduğu görüldü. Nuceyfi, bundan dolayı Haşdi Vatani ismini 'Ninova Bekçisi' olarak değiştirmeye karar verdi." dedi.



Cuburi, Musul'un kurtarma operasyonunun ne zaman başlayacağına ilişkin de "Bu konuda bilgi sahibi olsak bile askeri açıdan riskleri olduğu için açıklayamıyoruz ama mesele operasyonun ne zaman başlayacağıyla ilgili değil. Mesele, komşu ülke Türkiye'ye karşı başlatılan karşı hamleyle ilgili." diye konuştu.



Türkiye'nin Başika'daki yerel güçleri eğitim amaçlı bulunmasına karşı Irak'ta bazı çevrelerce (hükümet ve Şii milis grupları) başlatılan hamlenin zamanı olmadığını dile getiren Cuburi, şunları kaydetti:



  • "Türkiye, Başika'daki varlığıyla güney ve güneydoğu bölgesinde güvenliğini sağlamak istiyor. Çünkü terör örgütü PKK'nın bu bölgelerdeki müdahalesi söz konusu. Türk askerlerinin Irak'tan çekilmesini talep etmekten önce uluslararası alanda da terör örgütü sayılan bu örgütü Irak'tan çıkarmamız gerekir. Türkiye'nin Başika'ya girişi de uluslararası anlaşmalar sonucu olmuştur."
#Haşdi Vatani
#Irak
#Musul
#Ninova Bekçisi
8 yıl önce