|

Kanada'da bisiklet sürücülerinden intikam

Kanada'nın Toronto eyaletinde vatandaşlar sıra dışı bir eyleme imza attı. Bisiklet sürücüleri trafik ölümlerinin artmasından dolayı bisikletlerinin arkasına renkli havuz makarnaları bağlayarak tepkilerini gösterdi.

Haber Merkezi
11:18 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 12:37 - 14/09/2018 Cuma
Diğer
Bu sene içinde toplam 93 bisikletli hayatını kaybetti.
Bu sene içinde toplam 93 bisikletli hayatını kaybetti.

Kuzey Amerika'nın Toronto eyaletinde vatandaşlar sıra dışı bir eyleme imza attı.

Eyalet güvenli bir şehir olmasına rağmen trafik ölümleri son yıllarda hızla artıyor. Araba sürücülerinin trafik kurallarını ihlal etmesi sonucu eski eyalet başkanı Mayor Rob Ford, 2010 yılında "arabalara karşı savaş" kampanyasını başlatmış fakat başarısız olmuştu.

Bu sene içinde 93 bisiklet sürücüsünün hayatını kaybetmesi sonucu eyalet başkanı John Tory de iki sene önce 'Hedef sıfır' projesini başlattı.

Proje kapsamında trafik kurallarının iyileştirilmesi ve bu soruna bağlı ölümlerin sıfıra indirilmesi planlanıyordu fakat projenin ardından 22 bisikletli daha hayatını kaybetti.

Kent vatandaşları ise eyalet başkanlarının başarısız projelerine karşı kendi güvenlik önlemlerini almaya başladılar. Bisiklet sürücüleri bisikletlerinin arkalarına havuz makarnası yapıştırarak şehirde eylem yapmaya başladı.


Havuz makarnası sayesinde arabalarla aralarındaki mesafeyi koruyan sürücüler, hem kendilerine güvenlik eylemi aldılar hem de sıra dışı bir eyleme imza attılar.


#Toronto
#VisionZero
6 yıl önce