|

Hergün binlercesi giriş yapıyor

Slovenya Başbakanı Miro Cerar, sığınmacı akınının hala çok yüksek düzeyde olduğunu belirterek, "Slovenya'ya her gün hala binlerce insan giriyor. İlkbahar aylarında, yoğunluğun daha da artması bekleniyor" dedi.

Yeni Şafak
14:39 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 14:50 - 19/01/2016 Salı
AA

Slovenya Başbakanı Miro Cerar, Avrupa Birliği (AB) yetkililerine sunduğu inisiyatifte, sığınmacı krizine bir "Avrupa çözümü" gerektiğini bildirdi.



İnisiyatifinin AB kurumlarında ve üyelerinde olumlu yankı yaratacağı temennisinde bulunan Cerar, sığınmacı akışını kontrol etmek için ortak çözüm bulmanın vakti geldiğine dikkati çekti.



Büyük sığınmacı akını devam ediyor


Cerar, "Sığınmacı akını hala çok büyük. Slovenya'ya her gün hala binlerce insan giriyor. İlkbahar aylarında, yoğunluğun daha da artması bekleniyor" ifadesini kullandı.



Sığınmacı krizinin kontrol altına alınmasında Yunanistan'ın önemli role sahip olduğuna dikkati çeken Cerar, göçmenlerin yasa dışı yollarla girişlerini engellemek için Makedonya-Yunanistan sınırındaki kontrollerin arttırılması gerektiğini kaydetti.



Balkan rotası


Cerar, sığınmacı akının "Balkan rotası"na dönmesiyle bölge ülkeleri arasındaki ikili sorunların başlama riskinin de bulunduğuna işaret ederek, sığınmacı krizine Avrupa'nın ortak bir tepki vermesinin önemli olduğunu vurguladı.



Cerar, AB ülkelerine girme kriterlerine sahip olanların bu ülkelere alınmasının, kalanların ise ülkelerine yakın diğer ülkelere yerleştirilmesine yardımcı olunmasının çözüm olabileceğini sözlerine ekledi.



#sığınmacı
#Slovenya
8 yıl önce