|

Hiç olmadığı kadar terör tehdidi altındayız

2012 yılından bu yana çıkartılan iki terör yasasına dikkati çeken Fransa Başbakanı Valls, Fransa'nın hiç olmadığı kadar terör tehdidi altında olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
18:04 - 22/04/2015 среда
Güncelleme: 15:07 - 22/04/2015 среда
AA

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa'nın hiç olmadığı kadar terör tehdidi altında olduğunu söyledi.



Valls, Bakanlar Kurulu sonrasında, pazar günü polis tarafından engellenen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.



"Fransa hiç olmadığı kadar terör tehdidi altında" ifadelerini kullanan Valls, terörün Fransa'yı hedef aldığını ve bölmeye çalıştığını söyledi.



Valls, 2012 yılından bu yana çıkartılan iki terör yasasına dikkati çekerek terörle mücadelede hukuki alt yapının önemine işaret etti.



Öte yandan Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll ise Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı basın toplantısında, gelecek ay mecliste oylanacak tartışmalı istihbarat yasa tasarısının özel hayatın gizliliğini ihlal edip etmeyeceği yönündeki soru üzerine, "Terörü engellemek için herşeyi ama herşeyi yapmaya hazırız. Tekrar ediyorum herşeyi ama herşeyi yapmaya hazırız" dedi.



İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bugün sabah saatlerinde, pazar günü Paris'te bir terör saldırısının engellendiğini ve olayın zanlısının gözaltına alındığını duyurmuştu. Polisin yaptığı aramada şüphelinin evinde ve arabasında çok sayıda silah ve patlayıcı bulunmuştu.



Zanlının bir ya da birkaç kiliseye eylem hazırlığında olan 24 yaşında bir öğrenci olduğu belirtilmişti. Aynı kişinin pazar günü Paris yakınlarındaki bir banliyöde arabasında ölü bulunan fitness hocası Aurelie Chatelain'in de katil zanlısı olduğundan şüphelenildiği kaydedilmişti.



#Fransa
#Fransa Başbakanı Manuel Valls
#terör tehdidi
9 лет назад