|

Hindistan'da inekler için acil servis kuruldu

Hindistan'da inekler için başlatılan çalışma, ülkede insanların ineklerden daha değersiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İnekler için kurulan özel acil servis hizmetlerinden Hintli insanların tamamı mahrum.

Yeni Şafak
15:34 - 8/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:53 - 8/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde inekler için acil servis hizmet veriliyor.
Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde inekler için acil servis hizmet veriliyor.

İneklerin kutsal sayıldığı Hindistan'da yeni bir uygulama başlatıldı. İneklerin insanlardan daha fazla hakka sahip olduğu ülkede, sadece ineklerin tedavisine koşan acil ekip oluşturuldu.

Guardian'da yer alan habere göre, ineklere sunulan hizmetler insanlara sunulmuyor.

  1. Hintli politikacıların ineklere yönelik çalışmalara, vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalardan daha az ve daha sınırlı.

Uttar Pradesh eyaletinin başkan yardımcısı Keshav Prasad Maurya, ineklere özel ambulans servis hizmetini ilk başlatan isim. Yaralı ve bakıma muhtaç inekler, bu ambulanslarla çeşitli kuruluşlar tarafından finanse edilen bakım merkezlerine götürülüyor ve burada bakılıyor.



  1. Hinduizmde inekler uğurlu ve kutsal sayıldığı için saygı görürler. Etinin yenilmesi yasaktır. İneği öldürmek Tanrıyı öldürmek gibi sayılıyor. İneğin diğer bir önemi Hindular için; beş ürünü süt, peynir, tereyağı, dışkı ve idrarını insanlığın yararına sunmasıdır.

Hindistan'da inek öldürene müebbet hapis
Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletinde yerel parlamento Hayvan Koruma Yasası'nda yaptığı değişiklikle inek öldürmeye ömür boyu hapis cezası getirdiğini duyurmuştu. Yapılan yasal değişiklikle evinde inek eti bulunduranlara da 7 ila 10 yıl hapis veya bin 500 ila 7 bin 500
dolar
para cezası verilmesi öngörülüyor.
Müslümanlara saldırı arttı

Geçtiğimiz hafta, Hindistan'da polis, iki Müslüman erkeğin 'inek çalmaya çalıştıkları' gerekçesiyle linç edildiğini duyurdu.


İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün geçen hafta yayınladığı bir rapora göre Mayıs 2015'ten günümüze kadar ülkede en az 10 Müslüman inek tartışmaları nedeniyle öldürüldü.

#Hindistan
#İnek
7 yıl önce