|

Hindistan'dan mürettebat üyelerine hapis cezası

Hindistan'dan mahkeme ABD gemisinin 35 mürettabatına beşer yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, cezanın gerekçesi olarak ülke karasularına yasa dışı yollardan girmek, kaçak silah ve mühimmat taşınması olarak açıkladı.

Yeni Şafak
14:01 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 14:15 - 12/01/2016 Salı
AA

Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde bir mahkeme, ülkeye yasa dışı yollardan giren ABD gemisinin mürettebat üyelerine beşer yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, ülke karasularına yasa dışı yollardan giren, kaçak silah ve mühimmat taşıdığı tespit edilen gemideki 35 mürettebat üyesini beşer yıl hapse mahkum etti.



Tamil Nadu eyaletindeki bir limanda 2013 yılının ekim ayında durdurulan geminin silah taşıma belgelerinin bulunmaması üzerine mürettebat gözaltına alınmıştı. Tuticorin mahkemesi tarafından mahkum edilen mürettebattan 6'sının İngiliz, 3'ünün Ukraynalı, 14'ünün Estonyalı ve 12'sinin Hindistanlı olduğu belirtildi. MV Seaman Guard Ohio gemisinin mürettebatı 2014 yılında tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılmıştı.



Geminin kaptanı, korsanların kol gezdiği Hint Okyanusu'nda seyahat ettiklerinden şirketlerinin gemiye silahlı koruma temin ettiğini savunmuştu.



Hint Okyanusu'nda 2012 yılında İtalyan kargo gemisini bölgedeki korsan faaliyetlerine karşı korumakla görevli iki İtalyan askerinin açtığı ateşte iki Hint balıkçı hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Hindistan, askerlerin yargılanması için ısrarlı davranırken İtalyan yetkililer, balıkçıların korsan sanıldığı için vurulduğunu ve olayın uluslararası sularda meydana geldiğini savunmuştu.



#Hindistan
#ABD mürettebatı
8 yıl önce