|

Hollanda resmi formasıyla gezen terörist

Kanlı terör örgütü DAEŞ'in yayınlanan son görüntülerinde, Fırat Nehri kenarında sırtında silahla dolaşan ve üzerinde Hollanda posta servisinin üniforması bulunan bir militan görüntülendi.

Yeni Şafak
09:54 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:10 - 15/02/2018 Perşembe
Diğer
Avrupa her koldan teröre desteğini sürdürüyor.
Avrupa her koldan teröre desteğini sürdürüyor.

Suriye ve Irak'ta geçen yılın sonbaharında yenildikten sonra bir kez daha hortlayan terör örgütü DAEŞ'den yeni görüntüler var.

Geçen hafta ilk kez cepheye sürdüğü kadın militanlarının görüntülerini yayınlayan örgüt, Irak-Suriye sınırından başka kayıtlar paylaştı.

  • Fırat Nehri'nin kıyısındaki Hacin'de çekilen görüntülerde,
    Hollanda posta servisinin üniformasını giyen bir terörist dikkat çekiyor.
    Video kaydının alındığı Hacin, Deyr ez Zor'un hemen güneybatısında yer alıyor.

Terör örgütü 2017 yılında Suriye ve Irak'tan silinse de halen iki ülkede de kontrol ettiği bazı noktalar var.

DAEŞ, uluslararası koalisyon ve yerel güçlerin büyük çabalarıyla örgüt üç yılda Irak ve Suriye'de yenilgiye uğratıldı. 2017 sonbahara gelindiğinde ise terör örgütüne karşı zafer kazanıldı.

2 binden fazla kişi öldü

DAEŞ, 2017 içinde İspanya, İngiltere, ABD, Fransa, Filipinler, Endonezya ve İran gibi ülkelerde saldırılar düzenledi. Sayıları 200'ü aşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Amerikan CNN International'ın Şubat 2017'de yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.

#DAEŞ
6 yıl önce