|

Hollanda'dan referandum sansürü

Almanya'dan sonra Hollanda da referanduma sansür uygulama kararı aldı. Hollanda hükümeti, Türk yetkililerin Rotterdam'da düzenlemeyi planladıkları referandum etkinliğine izin vermeyeceklerini açıkladı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, konuya ilişkin küstah bir açıklama yaptı.

Yeni Şafak
10:11 - 4/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:25 - 4/03/2017 Cumartesi
Reuters
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu.

Almanya'nın skandal kararının ardından Hollanda'dan da referandum etkinliğine sansür geldi. Teröristlere kucak açan ve destekçiliğini yapan Hollanda, Türkiye'deki referandum için Türk yetkililerin Rotterdam'da düzenlemeyi planladıkları etkinliğe izin vermeyeceklerini açıkladı. Hollanda hükümetinden bir yetkili, kararın Ankara'ya en kısa sürede iletileceğini söyledi.



Hollanda'nın Rotterdam kentinde 11 Mart'ta yapılması planlanan etkinliğe Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılması bekleniyordu.



Hollanda Başbakanı'ndan küstah açıklama


BBC Türkçe'nin Hollanda devlet televizyonu NOS'tan aktardığı habere göre, Hollanda Başbakanı Mark Rutte de Facebook hesabından açıklama yaparak Türk yetkililerden referandum etkinliği için resmi talep geldiğini ancak iş birliği yapmayı düşünmediklerini belirtti.



Rutte yaakladığı küstah mesajında, "Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda'nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil" ifadesini kullandığı belirtildi.



  1. Almanya'da yetkililer, "Çok kalabalık olabilir" gerekçesiyle Adalet Bakanı Bozdağ'ın programını iptal etmişti. Türkiye, Almanya'nın kararına tepki göstermişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'ya tepki göstererek, "Almanya patron değil, gereken cevabı veririz" demişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise konuyla ilgili, "Almanya'da kararları yerel yönetimler alır" şeklinde komik bir savunma yapmıştı.






#Hollanda
7 yıl önce