|

Hollande'den kayıp uçak açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kaybolan Mısır Havayolları’na ait uçağın düştüğünü doğruladı, ancak çakılmanın sebebine ilişkin henüz herhangi bir hipotez çıkarılamayacağını söyledi.

Yeni Şafak
14:36 - 19/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:41 - 19/05/2016 Perşembe
Diğer

Fransa'nın enkazın bulunması amacıyla gerçekleşen arama çalışmalarına destek olmaya hazır olduğunu belirten Hollande, uçakta bulunan yolcuların aileleriyle de "dayanışma" içinde olacaklarını ifade etti.



Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'de radardan kaybolan Mısır Hava Yolları'na ait A320 tipi yolcu uçağının düştüğünü belirterek "Sebebini şu aşamada bilemiyoruz. Ancak kazaya ilişkin henüz hiçbir olasılık gözardı edilmiş değil" dedi.



Hollande, geceden bu yana haber alınmayan uçakla ilgili kısa bir açıklama yaptı.



"Paris'ten Kahire'ye giden yolcu uçağı düşmüştü. Sebebini şu aşamada bilmiyoruz. Ancak kazaya ilişkin henüz hiçbir olasılık gözardı edilmiş değil." ifadelerini kullanan Hollande, olayın arkasındaki nedenin ne olduğunu henüz bilmediklerini ifade etti.



Hollande, uçağın, Akdeniz açıklarına düştüğünü de ifade ederek Yunan ve Fransız bot ve arama kurtarma ekiplerinin bölgeye gönderildiğini de belirtti.



Şu anki önceliklerinin uçaktaki yolcuların ailelerini teselli ve uçağın neden düştüğünü anlamak olduğunun altını çizen Hollande, "Gerçeği öğrendiğimizde, bundan gerekli sonucu çıkaracağız." dedi.



Mısır Başbakanı Şerif İsmail de, olayın terör veya başka sebeplerle bağdaştırılması için henüz erken olduğunu açıkladı.



Kahire Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mısır Başbakanı, "Uçağın bulunması için arama operasyonları, uçağın iletişimi kaybettiği düşünülen alanda şu anda devam ediyor" dedi.



İsmail, ancak tüm arama çalışmalarının tamamlandırılması ile uçağın neden düştüğüne ilişkin tespitlerin doğrulanabileceğini vurguladı ve henüz bir sonuca varamayacaklarını sözlerine ekledi.



İlk gelen bilgilere göre, Airbus 320-232 tipi yolcu uçağında 59'u yolcu, 10'u mürettebat olmak üzere 66 kişi bulunuyor.



Mısır Havayolları'na ait, 804 sefer sayılı Paris-Kahire seferini yapan uçak havada kaybolmuş, Mısır Havayolları uçağın radarlarla bağlantısının, 11 bin 277 metre yükseklikte seyir halindeyken, Mısır hava sahasına girmeden önce kesildiğini açıklamıştı.



#Fransa
#Uçak
#Francois Hollande
8 yıl önce