|

Hong Kong’daki protestolara polis izni

Hong Kong'da 3 aydır süre gelen Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde düzenlenen protestolar, polis izni ile devam ediyor. Eylemciler, Kwai Chung Spor Alanı’ndan, Tsuen Wan Park’ına doğru yürüyecek.

12:31 - 25/08/2019 Pazar
Güncelleme: 14:59 - 25/08/2019 Pazar
Gösteriler sürüyor.
Gösteriler sürüyor.

Hong Kong’da protestolar sürüyor. Eylemciler, yerel saatle 14.30 sıralarında, Kwai Chung Spor Alanı’nda toplanmaya başladı. Kwai Chung Spor Alanı’ndan, Tsuen Wan Park’a yapılacak yürüyüşün, polisin izni ile gerçekleşeceği bildirildi. Tsuen Wan'a yürüyüş başlangıçta yasaklanmıştı, ancak dün, organizatörler ve polis anlaşmaya vardı.

Şemsiyeler baş rolde


Haberde yaklaşık 5 bin polisin, biber gazı ve göz yaşartıcı gaz kullanarak protestocuları hükümet binasından uzaklaştırmaya çalıştığı vurgulanırken, buna karşılık şemsiye ve koruyucu gözlük kullanan göstericilerin polis tarafından korunan parlamento binasına ulaşmaya çalıştıkları kaydedildi.

  • Hong Kong Emniyet Müdürü Stephen Lo Wai-chung ise hükümet binaları önünde göstericilerle polis güçleri arasında çok ciddi çatışmaların yaşandığını belirterek, biber gazı, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kaldıklarını savundu. Stephen Lo, protestolar sırasında 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Çin: Organize isyan girişimi

Çin yönetimi ise protestolara karşı Hong Kong yönetimini desteklediğini açıkladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, Hong Kong yönetiminin arkasında olduklarını belirterek, protestoları, “organize bir isyan girişimi” şeklinde tanımladı.

Avrupa Birliği’nin (AB) gösterilere saygılı olunması çağrısını kınadıklarını ifade eden Gıng, “barış ve huzura kasteden gösterilere hiçbir ülkenin saygı göstermeyeceğini” söyledi. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Hong Kong’da devam eden gösterilere ilişkin Çin ile Hong Kong’un sorunun çözümünde uygun bir yol bulacağına inandığını bildirdi.


#Hong Kong
#Gösteri
#Protesto
5 yıl önce