|

Husiler ilaç deposunu vurdu

Yemen'deki Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) Taiz kentinde Dünya Gıda Programı'na (WFP) ait ilaç deposunu vurduğu öne sürüldü.

Yeni Şafak
23:39 - 9/06/2015 Salı
Güncelleme: 20:41 - 9/06/2015 Salı
AA

Husilerin, Taiz kentinde Dünya Gıda Programı'na ait ilaç deposunu vurduğu iddia edildi




Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husilerin, ülkenin güneyinde yer alan Taiz kentinde WFP'ye ait bir ilaç deposuna havan topu attığı ve deponun bulunduğu alandan yoğun şekilde dumanların yükseldiği iddia edildi.



İlaç deposunda tıbbi malzemenin yanı sıra gıda maddelerinin de yer aldığı belirtildi.



Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Yemen'in kuzeybatısındaki El-Cevf ilinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.



Bu arada koalisyon güçlerinin El-Cevf'e düzenlediği hava saldırısında Husilere bağlı üst düzey bir komutanın öldüğü ifade edildi.



Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı ifade edilmişti.

#Yemen
#taiz
#WFP
9 yıl önce