|

Husiler Kral Selman'ın sarayını hedef aldı!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da patlama sesi duyuldu ve dumanlar görüldü. Uluslararası haber ajanslarına göre İran destekli Husiler, Riyad'a balistik füze fırlattıklarını duyururken Suudi Arabistan ise füzenin havada imha edildiğini açıkladı. Füze saldırısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Sana'nın güneyindeki Husilere hava operasyonu düzenledi.

Yeni Şafak
13:58 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 15:52 - 19/12/2017 Salı
Patlamanın etkisiyle bölgedeki iş merkezlerinde bulunan vatandaşlar panikle sokağa çıktı.
Patlamanın etkisiyle bölgedeki iş merkezlerinde bulunan vatandaşlar panikle sokağa çıktı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da patlama sesi duyuldu ve dumanlar görüldü.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Riyad'a bir füze fırlattıklarını ilan etti.
Volcano 2-H
isimli balistik füzenin hedefinde Suudi Arabistan kralının El Yamamah Sarayı vardı. Husi televizyonu, Suudi liderlerin sarayda toplantı yaptığı sırada füzenin fırlatıldığını açıkladı.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği uluslararası koalisyon ise, fırlatılan füzenin havada engellendiğini duyurdu. Resmi televizyon El Arabiya, füzenin herhangi bir hasara yol açmadığını bildiriyor.


Bloomberg Suudi Arabistan muhabiri Vivian Nereim sosyal medya hesabından "Riyad'ın merkezinde çok gürültülü bir patlama duyuldu. Binamızı sallayacak kadar büyüktü. Henüz resmi bir açıklama yok" şeklinde açıklama yaptı.




  • Suud Husilere yönelik operasyon başlattı
  • Füze saldırısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Sana'nın güneyindeki Husilere hava operasyonu düzenledi.
  • Koalisyonda Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Sudan gibi ülkeler yer alıyor.
  • Birleşmiş Milletler, Suudilerin başı çektiği koalisyonun Yemen'de 6-16 Aralık arasındaki hava saldırılarında 136 sivilin yaşamını yitirdiğini bugün açıkladı.
  • Ülkenin orta kesiminde terör örgütü El Kaide'nin kontrol ettiği bölgeler de bulunuyor.

"Bölge ülkeleri ABD'nin tuzağına düşmemeli"

Ortadoğu coğrafyasında gerçekleşen hadiseler ve Suudi Arabistan'da gerçekleşen son patlamaya ilişkin konuşan Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayyar Arı, “Bu tuzağa düşmemek lazım. Bölgedeki savaşlara baktığımızda bu savaşların kazananı yok. Olan bölge halklarına oluyor. Bölge ülkeleri akıllı olmazlarsa, bu tuzaklara düşerlerse günün sonunda dehşet senaryolarla karşılaşabiliriz. ABD bölgede bir felaket senaryosu oluşturmaya çalışıyor. İran ve diğer bölge ülkeleri aklını kullanıp ABD’nin bu tuzak senaryolarına düşmemesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Trump'ın ABD'yi dünyada birinci ülke yapacağını defalarca söylediğini vurgulayan Arı, "ABD, sürekli güce vurgu yaparak ülkelere baskı yapmaya çalışıyor. Bölgemizde de İsrail’i herhangi bir sorunun kaynağı olarak görmüyorlar. Tek şer güç olarak İran’ı görüyorlar. ABD’nin politikaları saldırgan bir realist söyleme sahip.” dedi.

#Riyad
#Patlama
6 yıl önce