|

Huzur ve güven içinde bayram

TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütleri DEAŞ ve PKK’dan temizlediği Afrin ve Fırat Kalkanı Bölgesi terörden uzak Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşıyor. Afrinli Ahmed Ali, “TSK ve ÖSO birliklerine, bölgemizi terör örgütlerinden temizledikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:39 - 22/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 Afrin'de siviller, huzur ve güven ortamında bayram namazı için camilere akın etti.
Afrin'de siviller, huzur ve güven ortamında bayram namazı için camilere akın etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütleri DEAŞ ve PKK’dan temizlediği Fırat Kalkanı Bölgesi terörden uzak Kurban Bayramı’nın coşkusunu yaşıyor. Afrin’de vatandaşlar uzun bir aradan sonra Kurban Bayramı namazında bir araya geldi. Hutbede kurban, bayram ve kardeşlik konuları anlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) terörden arındırdığı Afrin'de Kurban Bayramı kutlanıyor. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Afrin'de siviller, huzur ve güven ortamında bayram namazı için camilere akın etti. Hutbede kurban, bayram ve kardeşlik konuları anlatıldı. Tekbirler getirerek bayram namazını tamamlayan cemaat, cami çıkışında bayramlaştı.

TERÖRDEN UZAK İLK KURBAN BAYRAMI

Ahmed Ali, “Elhamdülillah bugün Afrin’de terörden uzak ilk kurban bayramını yaşıyoruz.” dedi. Ebu Bekir Sıddık Camisi'nde namazlarını kıldıklarını söyleyen Ali, “Huzurlu ve güven içerisinde bir bayram geçiriyoruz. Afrin’de bayram havası güzel.” ifadelerini kullandı. Ali, TSK ve ÖSO birliklerine Afrin’i terör örgütlerinden temizledikleri için teşekkür etti. TSK ve ÖSO birlikleri, 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 18 Mart'ta Afrin ilçe merkezini YPG/PKK'lı teröristlerden temizlemişti.

GÜVEN ORTAMININ DEVAMI İÇİN DUA

Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırılan bölgede de halk, Kurban Bayramı'nı kutluyor. Terör örgütlerinden arındırılan ilçe merkezlerinde ve beldelerindeki yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından üçüncü Kurban Bayramı'nı yaşıyor. Dün sabahın ilk saatlerinde camileri dolduran Müslümanlar, bayram namazı ardından teşrik tekbirlerini getirerek huzur ve güven ortamının devamı için dua etti. Namazın tamamlanmasının ardından vatandaşlar, kabristanları ziyaret etti.


POLİSLERE BAYRAM TEŞEKKÜRÜ

Daha sonra kurban kesim alanlarına giden siviller, kurban vecibesini yerine getirdiler. Türkiye’de eğitim gören polisler, ilçe merkezleri ve beldelerinde güvenlik önlemlerini artırdı. Bablı Ammar Nasır, “Ömer Bin Hattap Camisi'nde bayram namazını kıldık. Güvenliğimizi sağlayan polis arkadaşlara teşekkür ederim.” dedi. Namaz sonrası camide bayramlaştıklarını belirten Nasır, "Ailelerimizle bayramlaşarak kurbanlarımızı keseceğiz." ifadesini kullandı. Nasır, "Daha öncesinde terör eylemlerine maruz kalıyorduk. Elhamdülillah huzurlu bir şekilde Kurban Bayramı'nı güvenlikçilerimiz sayesinde geçireceğiz." diye konuştu.

#TSK
#DEAŞ
#PKK
#ÖSO
6 yıl önce