|

İdlib’de 10’uncu gözlem noktası kuruldu

Kurulan yeni gözlem noktası, Halep’teki rejim mevzilerini gözleyecek. 2 gözlem noktası daha oluşturularak sayı 12’ye tamamlanacak. Böylelikle İdlib’in kuzeyinden başlayıp yay çizerek şehrin güneybatısında son bulan ateşkes gözlem hattı oluşturulacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/05/2018 Thursday
Güncelleme: 02:37 - 10/05/2018 Thursday
Yeni Şafak
TSK’nın İdlib’in kuzeyinden güneyine uzanan bir hatta toplam 12 gözlem noktası kurması öngörülüyor.
TSK’nın İdlib’in kuzeyinden güneyine uzanan bir hatta toplam 12 gözlem noktası kurması öngörülüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, 12 Ekim 2017'de Suriye'nin İdlib ilinde gerginliği azaltma bölgesindeki ateşkes takibi için başlattığı misyonu sürdürüyor. TSK, Halep'in batı kırsalındaki Raşidin bölgesinde 5 No.’lu 10. gözlem noktasını kurdu. Buranın hemen karşısında Halep'teki Esed rejimi mevzileri yer alıyor.

ESED İLERLEYEMİYOR

TSK'nın stratejik noktalara konuşlanması, Esed rejiminin karadan ilerlemesini ve sivilleri göç ettirmesini büyük ölçüde durdurdu. Gözlem noktaları tamamlandığında, İdlib'in kuzeyinden başlayıp Suriye toprakları içinde yay çizerek İdlib'in güneybatısında son bulan ateşkes gözlem hattı oluşturulmuş olacak.


NOKTALAR RİSKLİ YERLERDE

Türkiye sınırına 40 km uzaklıktaki 6 No.’lu ve sınıra 35 km mesafedeki 4 No.’lu gözlem noktası, Halep kırsalına hakimiyetiyle stratejik öneme sahip. İki nokta da rejim mevzilerine çok yakın. Sınıra en uzak gözlem noktası, 88 km içeride bulunan 9 No.’lu nokta. İdlib'in güneybatısındaki 12 nolu gözlem noktası ise sınıra yaklaşık 500 metre mesafede olmasıyla en yakın nokta konumunda.

#İDlib
#TSK
#Gözlem noktası
6 years ago