|

İdlib’de buruk heyecan

Suriye’nin kuzeyindeki İdlib ili bir bayram daha yerlerinden edilen sivillere ev sahipliği yapıyor. Nüfusu ülkenin orta ve güneyinden tehcir edilenlerle 4 milyona yaklaşan İdlib’e sığınan anne-babaların dileği, çocuklarına bayramlık alabilmek, et yedirebilmek.

Yeni Şafak
04:00 - 22/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:27 - 22/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İdlibli Um Mahmut, “Yardımsever insanlar yardım dağıtır ise yeriz. Dağıtmazsa aç kalırız. Benim gelirim veya para getirecek kimsem yok” dedi.
İdlibli Um Mahmut, “Yardımsever insanlar yardım dağıtır ise yeriz. Dağıtmazsa aç kalırız. Benim gelirim veya para getirecek kimsem yok” dedi.

Suriye'nin farklı yerlerinden gelen sığınmacılara ev sahipliği yapan İdlib'de siviller, bu bayrama da burukluk ve imkansızlıklar içinde girdi. Suriye’nin kuzeyinde muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolünde bulunan İdlib, bir bayramda daha evlerini terk etmek zorunda bırakılan mazlumlara ev sahipliği yapıyor. Beşşar Esed rejiminin saldırıları ve ablukalarından kaçanlarla birlikte nüfusu 4 milyona yaklaşan İdlib'de ebeveynlerin bu bayramda da dileği çocuklarına bayramlık alarak, et yedirerek mutlu edebilmek.


NE BAYRAM TATLISI ALDIK NE DE BAYRAM ŞEKERİ

"Halep Ehli Kampı" müdürü Muhammed Kaddor, "Halk bayram hazırlığını, alışverişini yapıyor. Bazıları yeni bir şey alabiliyor. Diğerleri ikinci el pazarlara gidiyor. Kimsesi olmayanlar maddi durumları kötü olduğu için kamplardan çıkmazlar. Yetim çocuklar ve şehit aileleri ne bayram tatlısı ne çocukların elbiselerini alabilecekler.” dedi. Rejimin son dönemde İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yaptığı askeri yığınağa da değinen Kaddor, kamp halkının rejimin İdlib bölgesine operasyon düzenlemesinden endişe duyduklarını söyledi.Eşini bombardımanda kaybeden Um Mahmut lakaplı Türkmen anne, Kefer Lusin kampında yedi çocuğu ile birlikte bu bayramda da yardımseverlerin eline baktıklarını anlattı.

#​Suriye
#İdlib
6 yıl önce