|

IKBY'deki gösteriler: 5 ölü 93 yaralı

IKBY'de devam eden hükümet karşıtı gösterilerde 5 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı 93'e yükseldi.

Yeni Şafak
18:09 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 18:16 - 19/12/2017 Salı
AA
İki gündür devam eden hükümet karşıtı gösterilerde 5 kişi hayatını kaybederken yaralı sayısı 93'e ulaştı.
İki gündür devam eden hükümet karşıtı gösterilerde 5 kişi hayatını kaybederken yaralı sayısı 93'e ulaştı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Süleymaniye kentinde dün başlayan hükümet karşıtı gösterilerde 5 kişinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının 93'e yükseldiği bildirildi.

Süleymaniye'nin Ranya İlçesi Sağlık Müdürü Taha Muhammed, dünden bu yana devam eden gösterilerde 5 eylemcinin güvenlik güçlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Muhammed, ilçede ayrıca 36'sı güvenlik güçlerinden 70 kişinin yaralandığını ifade etti.

Ranya Kaymakamı Abdulhamid Abdullah ise ilçede durumunun kötüye gittiğini belirterek, göstericilerin Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Kürdistan İslami Birlik Partisi binalarını ateşe verdiğini kaydetti.

Gün içerisinde 23 kişi yaralanmıştı

Süleymaniye kent merkeziyle Taktak, Koy Sancak, Çemçemal ve Kifri ilçelerinde ise gün içerisinde 23 kişi daha yaralanmıştı.

IKBY'de muhalefetin önde gelen partilerinden Goran (Deşişim) Hareketi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) güçlü olduğu Süleymaniye kent merkezinde bazı öğretmenlerin geciken maaşlar ve yolsuzluk karşıtı dün başlayan protestosu kısa sürede kitlesel gösterilere dönüştü.

Süleymaniye kent merkezinde başlayan gösteriler daha sonra birçok ilçeye yayıldı. Eski IKBY Başkanı Mesud Barzani liderliğindeki KDP'nin güçlü olduğu Erbil ve Duhok'ta ise herhangi bir protesto düzenlenmedi.

#IKBY
#Irak
#Süleymaniye
6 yıl önce