|

İlahiyat kolejine özgürlük istediler

KKTC'de beş yıldır faaliyet gösteren Hala Sultan İlahiyat Kolejine açılan kapatma davası başkent Lefkoşa'da protesto edildi. İsmini Hazreti Muhammed'in halasından alan Hala Sultan İlahiyat Kolejine Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) tarafından açılan kapatma davası vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 03:32 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde, Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği ile “Okuluma Dokunma Platformu" tarafından düzenlenen gösteriye, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Din İşleri Başkanı Talip Atalay, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde, “Eğitim ayrıcalık değil, haktır", “Laiklik, dinsizlik değildir", “Cahillerden olma, okulumu kapatma", pankartları taşıyan vatandaşlar, kapatma davası açan sendika yetkilileri aleyhinde sloganlar attı.



DURUŞMA 23 KASIM'DA


Müdür Ali Yaman, okulun çağdaş eğitim, güzel ahlak ve iyi gelecek misyonuyla kurulduğunu belirterek iyi ve güzel ahlaklı insan yetiştirmek için uğraş verdiklerini söyledi. Kolejin kapatılmasıyla ilgili davada Yüksek İdare Mahkemesi, 17 Haziran'da okulun Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Yasası ile açılmasının ve bu müfredatla eğitim vermesinin yasa dışı olduğunu iddia etmiş, duruşma 23 Kasım'a ertelenmişti.


#KKTC
#Hala Sultan İlahiyat Koleji
#İlahiyat
#Kolej
7 yıl önce