|

"İlişkilerin düzelmesi iki ülkenin de çıkarına"

Türkiye ve Almanya arasında ekonomi ve dışişleri bakanlıkları düzeyinde iş birliğine ilişkin komisyonların bir araya gelmesinin söz konusu olduğunu belirten Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "Elbette Türkiye ile yeniden daha iyi görüşmeler yapmaya niyetimiz var. Bu, Türkiye'nin de çıkarına, Almanya'nın ve Avrupa'nın da çıkarına" dedi.

Yeni Şafak
17:02 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:12 - 17/01/2018 Çarşamba
AA
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ülkesinin Türkiye ile yeniden daha iyi görüşmeler yapma niyetinde olduğunu söyledi.

Gabriel, Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz ile Berlin'de yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Almanya ile Türkiye arasında hükümetler arası istişare toplantıları yeniden başlatılmak isteniyor. Bu, ilişkilerin normalleşmesine ilişkin ilk adım mı?" şeklindeki soru üzerine, birçok şey yaşandıktan sonra Türk adaletinin kararıyla tutuklu olan bazı Alman ve Türk kökenli Alman vatandaşlarının serbest bırakıldığını ve karşılıklı ziyaretlerin yapıldığını anımsattı.

"Türkiye ile daha iyi görüşmeler yapmaya niyetimiz var"

Şimdi ekonomi alanında ve dışişleri bakanlıkları düzeyinde iş birliğine ilişkin komisyonların bir araya gelmesinin söz konusu olduğunu belirten Gabriel şu ifadeleri kullandı:

Gabriel, Türkiye'nin NATO partneri olduğuna dikkati çekerek, Almanya’nın on yıllardan beri olduğu gibi NATO partnerlerine her zaman savunma sanayisinde de yükümlülükleri bulunduğunu bildirdi.

#Türkiye
#Sigmar Gabriel
#Almanya
6 yıl önce