|

İngiliz basınından referandum yorumu

Dünyanın büyük bir merakla takip ettiği referandum sonuçları açıklandı. İngiliz halkının Avrupa'dan ayrılma kararı ülke medyasında bir numaralı gündem maddesi olurken, AB yanlısı gazeteler bu referandumun halkı böldüğünü savundu. Ayrılma kararını savunan gazeteler ise, bu kararın bağımsızlık ve özgürlük olduğunu ifade ediyor.

Yeni Şafak
07:58 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 08:13 - 24/06/2016 Cuma
İngiltere'de yapılan referandum sonuçlarına göre, ülke AB'den kesin olarak ayrılacak.
İngiltere'de yapılan referandum sonuçlarına göre, ülke AB'den kesin olarak ayrılacak.

İngiltere'de gazetelerin sayfaları bugün, tarihi önemdeki AB referandumuyla ilgili ilgili haberler manşetlerde yer alıyor.



İndependent bu referandumun ülkeyi böldüğüne ve bunu onarmak gerektiğine dikkat çekti. Guardian gazetesi de, ülke siyasetindeki bölünmüşlüğe vurgu yaptı.



Guardian, 'Parti liderleri, acı AB referandumunun ardından bölünmüş olan ulusla temas kuracak' ifadelerine yer verdi.



Haberde, "AB'de Kal' kampında yer alan Başbakan David Cameron ve İşçi Partisi Genel Başkanı James Cameron'ın konuşmalarıyla bugün, ulusun bölünmesine neden olan referandum mücadelesi sonrası yaraları sarmak amacıyla, 'AB'den Ayrıl' kampına destek veren milyonlarca İngiliz vatandaşına ulaşmaya çalışacağı" belirtiliyor.




"İngiltere hiç bu kadar bölünmemişti"


Times gazetesinde Philip Collins tarafından kaleme alınan makalede 'İngiltere hiçbir zaman bu kadar bölünmemişti' yorumu yapıldı.



Collins, '10 haftalık referandum kampanyasının ülkede; yaş, bölge, sınıf ve eğitim temelinde fay hatlarını ortaya çıkaran bir korku gösterisi olduğunu' yazdı.



Cameron'a bağlılık yemini


Daily Telegraph'ın manşetinde Brexit kampında yer alan muhafazakâr milletvekillerinin Başbakan Cameron'a bağlılık açıklamaları var.



Gazete, Brexit milletvekillerinin Cameron'ın başbakanlığa devam etmesini destekledikleri toplu açıklamalarıyla 'Başbakan'a sadakat yemininde bulunduğu' belirtti.





#İngiltere
#Referandum
8 yıl önce