|

'İngiltere fikrini değiştirebilir'

AB'nin temel anlaşmasını yazan kişi İngiltere'nin istemesi halinde Brexit kararına uymayabileceğini söyledi. Eski Büyükelçi Kerr yaptığı açıklamada, "Süreç devam ederken fikir değiştirmek mümkündür" dedi.

Yeni Şafak
11:16 - 3/11/2016 Thursday
Güncelleme: 11:39 - 3/11/2016 Thursday
Reuters

Avrupa Birliği'nin temel antlaşmasının üyelerin ayrılma sürecini tanımlayan maddesini yazan kişi, Haziran'da birlikten çıkma kararı alan İngiltere'nin fikrini değiştirebileceğini söyledi.



İngiltere Başbakanı Theresa May, Mart ayı sonuna kadar Lizbon Antlaşmasının 50. maddesini işleteceklerini ve iki yıl sürecek ayrılma prosedürünü başlatacaklarını söylemişti.



Maddenin metnini yazan kişi olan eski büyükelçi John Kerr BBC'ye yaptığı açıklamada, "Süreç devam ederken fikir değiştirmek mümkündür" dedi.



"Bu süreç içinde eğer bir ülke, aslında çıkmak istemiyoruz diyerek fikir değiştirirse herkes yaşanan zaman kaybı için çok kızacaktır. Siyasi olarak bunun bedelini ödetmeye kalkarlar tabii, ancak yasal olarak ille de çıkacaksınız diyemezler."



İngiltere Başsavcısı Jeremy Wright geçen ay Yüksek Mahkeme'ye bilgi verirken, muhtemelen May'in bir mektupla yapacağı 50. maddeyi işletme başvurusunun geri dönüşü olmadığını söylemişti.




#İngiltere
#Brexit
#Fikir değiştirme
#May
7 years ago