|

İngiltere sığınmacı çocuklara kapılarını açacak

İngiltere hükümeti çocuk sığınmacılara kapılarını açacaklarını açıkladı. İngiltere Göç Bakanı Brokenshire yaptığı açıklamada​; Ortadoğu'da özellikle Suriye'de yaşanan kriz sebebiyle gelen göçmenlerin yanı sıra Kuzey Afrika​'dan da çok sayıda ailenin çocuklarını BM Mülteci Örgütü ile birlikte yürütülecek çalışma ile sığınmacı olarak alacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
10:34 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:25 - 28/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İngiltere sığınmacı çocuklara kapısını açacaklarını açıkladı. İngiliz hükümeti, alınacak olan çocuk ve gençlerin belirlenmesi konusunda BM Mülteci Örgütü (UNHCR) ile birlikte çalışacak.



İngiltere Başbakanı David Cameron, 2020'ye kadar 20 bin sığınmacının ülkeye getirileceğini söyledi. Şimdiye kadar gelen sığınmacıların binden fazlasının da çocuk olduğunu kaydetti.



İngiltere Göç Bakanı James Brokenshire yaptığı açıklamada; "Ortadoğu'da özellikle Suriye'de yaşanan kriz sebebiyle gelen göçmenlerin dışında Kuzey Afrika'dan da çok sayıda ailenin çocuklarının sığınmacı olarak geldiğini söyledi



Brokenshire, Bölge yaşanan kriz ve kalabalık ailelerin arasından gelecek olan bu çocukların İngiltere'de gıda ve iskanın en iyi şartlarda gerçekleştirileceğini ve çalışmaları BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile birlikte yürüteceklerini belirtti.



3 yaşındaki Ayla Kürdi'nin cansız bedeninin Yunanistan sahiline vurmasının adından çocuk sığınmacıların ülkeye alınması konusunda Cameron üzerindeki baskılar arttı.













#İngiltere
#sığınmacı çocuklar
8 yıl önce