|

Irak IKBY bölgesindeki havalimanlarını seferlere açacak

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) memur maaşlarının 21 Mart'taki Nevruz Bayramı öncesi ödeneceğini, bölgedeki havalimanlarının uluslararası seferlere açılması konusunda da son aşamaya gelindiğini ve kısa süre içinde açılacağını" duyurdu.

Yeni Şafak
21:42 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 21:45 - 6/03/2018 Salı
AA
Irak Havayolları
Irak Havayolları

Irak Başbakanı İbadi, "IKBY'deki memur maaşları 21 Mart Nevruz Bayramı öncesi ödenecek ancak listeler üzerindeki detaylı incelemeler devam ediyor" dedi.

İbadi, başkent Bağdat'ta düzenlediği haftalık basın toplantısında, "
IKBY'deki memur maaşları 21 Mart Nevruz Bayramı öncesi ödenecek ancak listeler üzerindeki detaylı incelemeler devam ediyor
." dedi.

IKBY'deki maaşların ödenme sisteminin Irak'ın geneline göre farklılık gösterdiğini dile getiren İbadi, bölgesel yönetimdeki memurların sayısı hakkında ellerinde bilgi olmadığını kaydetti.

Irak merkezi hükümeti tarafından 29 Eylül 2017'de uluslararası uçak seferlerine kapatılan Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına da değinen İbadi, "Bu, herhangi bir cezalandırma veya intikam değil ancak anayasanın uygulamaya konulmasıdır." dedi.

IKBY'deki havalimanlarının uluslararası uçuşlara açılması için Erbil yönetimine bazı şartları olduğunu söyleyen İbadi, şunları kaydetti:

  • "Şartların başında havalimanları dahil olmak üzere sınır kapılarının kontrolünün Irak merkezi hükümetine devredilmesi geliyor. Bu çerçevede bölgesel hükümetten yanıt geldi. Yanıtın geç gelmesi nedeniyle süreç uzadı. Talep ettiğimiz gibi, IKBY'deki tüm uluslararası sınır kapıları Irak merkezi hükümetinin kontrolüne geçecek. Vilayetlerin kendi yetkisi, merkezi hükümetin ise farklı yetkileri vardır. Bu yetkilerin dengelenmesi ve anayasaya göre hareket edilmesi gerekiyor. Havalimanları konusunda son aşamaya gelindi ve inşallah kısa süre içerisinde açılacak."
#Haydar el İbadi
#IKBY
6 yıl önce