|

Irak ordusu Sincar’da

Irak ordusu ve IKYB 9 Ekim’deki “Sincar Anlaşması” çerçevesinde terör örgütünü kentten çıkaracak. Teröristlerin 2014’ten bu yana konuşlu oldukları 8 binayı boşalttıkları belirtiliyor. Irak’ta yayın yapan el-Meda gazetesi ise 1000 kadar PKK’lının Suriye’den Sincar’a geçtiğini öne sürdü. Bu nedenle teröristlerin çatışmayı tercih edeceği yorumları da yapılıyor.

00:00 - 2/12/2020 Çarşamba
Güncelleme: 01:44 - 2/12/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Irak ordusu PKK’nın ikinci Kandil’i olarak anılan Sincar’ın merkezinde konuşlanmaya başladı.
Irak ordusu PKK’nın ikinci Kandil’i olarak anılan Sincar’ın merkezinde konuşlanmaya başladı.
Bağdat ve Erbil arasında
kapsamında Irak yönetimi, Sincar merkezinde konuşlanmaya başladı. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada,
“Komutanlığımıza bağlı Batı Ninova Gücü tarafından, güvenlik güçlerinin Sincar’ın merkezinde konuşlanma planı uygulanmaya başlandı”
denildi.


PKK çekilmek yerine çatışma hazırlığı yapıyor

  • Sincar Anlaşması, PKK dahil bölgedeki tüm yasadışı unsurların ilçeyi terketmesini öngörüyor.
    Irak’ta yayın yapan el-Meda Gazetesi de PKK’ya bağlı silahlı teröristlerin Suriye’den Sincar’a yöneldiğini yazdı. PKK’nın yalnız 4-5 karargahını güvenlik güçlerine teslim ettiği iddia edilirken, örgütün Sincar’dan çekilmeye niyeti olmadığı vurgulandı. Anlaşmanın duyurulmasından sonra Sincar’a her gün 100-200 kişilik silahlı grupların geldiği, şu ana kadar 1000 PKK’lının Sincar’a girdiği belirtildi.
    Bu iddialar, bölgede
    “PKK’nın çekilmenin aksine çatışmaya hazırlık yaptığı”
    şeklinde yorumlandı.
#Irak
#Sincar
#Anlaşma
#PKK
3 yıl önce