|

Irak'tan skandal Öcalan çağrısı

Türkiye'nin Başika'daki varlığını hazmedemeyen ve haftalardır kışkırtıcı açıklamalarda bulunan Irak yönetiminden skandal bir çağrı daha geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:49 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak

İmralı'da tutuklu bulunan PKK elebaşı Öcalan'ın serbest bırakılmasını isteyen Irak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Reşid, PKK ve HDP'lilere yönelik operasyonları 'antidemokratik tutum' olduğunu savundu.



YİNE HADLERİNİ AŞTILAR


Irak Cumhurbaşkanlığı, Türkiye ile gerilimi tırmandırmaya çalışıyor. PKK'ya destek verdiği kanıtlanan HDP'lilerin tutuklanması üzerine açıklama yapan Irak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdullatif Cemal Reşid, Türkiye'yi hedef alan açıklamalarda bulundu. Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw tarafından haberleştirilen açıklamada HDP'lilerin tutuklanmasına dönük diplomatik sınırları aşan ifadelere yer verildi. Irak Cumhurbaşkanı Haydar İbadi daha önce de Türkiye'ye dönük provokatif açıklamalarla gündeme gelmişti.



BAŞİKA'DAKİ GÜÇLERİN ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ


Türkiye'nin Irak'taki güçlerini de çekmesinin istendiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Türkiye yönetiminin, Kürt partilerinin bazı parlamenter ve yöneticilerine yönelik baskıcı tutumunu en sert şekilde kınıyoruz. Bu antidemokratik tutumlar, mücadele yürüten Kürtlere karşı yeni bir şey değil. Bu baskıcı tutumu kınıyor, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve diğer parlamenterlerin tutukluluk hallerinin son bulmasını istiyoruz. Ayrıca Türkiye'den, Irak topraklarındaki güçlerini çekmesini, Irak'ın içişlerine karışmaya son vermesini istiyoruz.”



#Başika
#Figen Yüksekdağ
#Selahattin Demirtaş
7 yıl önce