|

İran'da 3 günlük yas ilan edildi

İran'da dün meydana gelen maden faciasında madene inen 35 işçinin de hayatını kaybettiği açıklandı. Madenden cansız bedenler çıkarılıyor. Yetkililer patlama meydana geldiği sırada madende işçilerin vardiya değişimi olduğunu ve 500 işçinin o sırada bölgede bulunduğunu belirtiyor.

Yeni Şafak
11:59 - 4/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:02 - 4/05/2017 Perşembe
Madendeki patlama sonucu 35 kişi hayatını kaybetti 70 kişi de yaralandı.
Madendeki patlama sonucu 35 kişi hayatını kaybetti 70 kişi de yaralandı.

İran'ın kuzeyindeki Zemestan Yurt kömür madeninde meydana gelen patlamada göçük altında kalan 35 işçi hayatını kaybetti. Madenden 21 işçinin ansız bedeni çıkarıldı.

İran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ali Rebii, "Maalesef göçük altında kalan tüm madenciler hayatlarını kaybettiler." dedi.

Dün meydana gelen patlama sırasında işçilerin vardiya değişimi yaptıkları ve alanda 500 işçinin bulunduğu bellirtiliyor. Ancak o sırada göçük altında kalan 35 işçi de hayatını kaybetti, Yaralıların tedavisi sürüyor.


Yas ilan edildi

İran'ın Gülistan eyaletinde dün yaşanan maden faciası sonrası, eyalette 3 gün genel yas ilan edildi.

İran resmi haber ajansında (IRNA) yer alan habere göre, Azadşehr kentinde meydana gelen maden faciası sonrası, İran Lideri Ali Hamaney'in Gülistan temsilcisi ve eyalet valisi Kazım Nurmufidi tarafından eyalette 3 günlük genel yas ilan edildi.

Gülistan eyalet valisi Nurmufidi yayımladığı mesajda, maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı dileğinde bulundu.

İran'ın kuzey eyaletlerinden Gülistan'daki bir kömür madeninde, dün öğlen saatlerinde, meydana gelen patlama sonucu 35 kişi hayatını kaybetmiş 70 kişi yaralanmıştı.

Şimdiye kadar 22 kişinin cansız bedeninin göçük altından çıkarıldığını belirten yetkililer, kalan 13 madencinin cesedine ulaşmak için yoğun çalışmaların devam ettiği kaydedildi.


#İran
#Kömür madeni
7 yıl önce