|

İş arkadaşları ağzını bantlayarak cezalandırdı

İskoçya’daki bir devlet kurumunda çalışan kadın, buradaki cinsiyetçi ve ırkçı kültürden şikâyetçi olunca, ağzını bantlayıp bir sandalyeye bağladılar. Kadının müdürüne yaptığı şikayet karşısında aldığı cevap ise şaşkına çevirdi.

Yeni Şafak
14:33 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:51 - 24/05/2018 Perşembe
Diğer
İş arkadaşları tarafından kötü muameleye maruz kalan DeeAnn Fitzpatrick.
İş arkadaşları tarafından kötü muameleye maruz kalan DeeAnn Fitzpatrick.

Yıllardır İskoçya devletine bağlı Scrabster balıkçılık müdürlüğünde çalışan DeeAnn Fitzpatrick, erkek çalışanların kendisine yaptığı eziyetlere dayanamadı. Her gün gördüğü ırkçılık, tehditler ve düşük yapmasıyla dahi alay eden şakalardan sonra, müdürüne şikâyette bulundu.

  • Kanadalı kadının şikâyeti bir işe yaramadı ve bir kadınla çalışmak istemediklerini tekrar vurgulayan Reid Anderson ve Jody Paske, DeeAnn Fitzpatrick’in ağzını bantlayıp
    sandalyeye bağladılar
    . Daha sonra da
    ‘kendilerini ispiyonladığı için cezalandırdıkları’
    kadının fotoğrafını çektiler.
'Erkekler çocuk kalır'

2010’da gerçekleşen bu olay hakkında da müdürler hiçbir şey yapmadı. Kadına, “Erkek çocukları, hep çocuk kalır” dendi. Daha sonra da Reid Anderson terfi aldı.

  • DeeAnn Fitzpatrick ise 2016’da Kanada’daki babası hastalanarak ölüm döşeğine düşünce işe gidemediği için uyarı aldı. Kasım ayında gerçekleşen bu olayın ardından, kurumla ilişkisi de kesildi.
İlk kez paylaştı

49 yaşındaki kadın, üzerinden yıllar geçen olayın ardından iş mahkemesine başvurdu. 10 yılı aşkın süredir kendisine kötü muamelede bulunulduğunu belirterek, fotoğrafı ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

İngiliz basınının manşetlerini süsleyen fotoğraf, 3 yıldan fazla süre önce çekildiği için delil olarak kabul edilmedi. Mahkemenin sonucu ise merakla bekleniyor.


#İskoçya
#DeeAnn Fitzpatrick
6 yıl önce