|

İşgale son hazırlık

Suriye’deki Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin ülkenin güneybatısındaki Dera iline yönelik saldırılarının ve Ürdün-İsrail sınırına başlayan sığınmacı dalgasının ardından, İsrail ordusunun Suriye sınırındaki birliklerine takviye güç gönderdiği bildirildi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye sınırında görevli Kuzey Komutanlığı’ndaki birliklere topçu ve zırhlı araç gücü takviyesi yapıldığı belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 05:24 - 2/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İsrail tankları Suriye sınırında
İsrail tankları Suriye sınırında

Açıklamada, “İsrail’in egemenliğine ve vatandaşlarını riske atacak her türlü ihlale kesinlikle karşılık verilecektir” denildi. İsrail hükümeti, sınıra yaklaşan mültecilerin, sınırdan içeri alınmayacağını açıklamıştı.

40 KM DERİNLİĞE GİRECEK

İsrail’in bu takviyesi, Suriye topraklarını işgal etmeye yönelik 40 kilometre derinlikteki tampon bölge için son hazırlıklar olarak değerlendiriliyor. İşgalci gücün sığınmacı akınını bahane ederek, güvenliği sağlama bahanesiyle Suriye topraklarını işgal edeceği değerlendiriliyor. İsrail’in, işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri’nden doğuya ilerleyerek Suriye içlerine doğru bir kara harekatı başlatabileceği iddiaları daha önce de medyaya yansımıştı. İsrail’in, geçtiğimiz aylarda Suriye’ye yönelik saldırılarını ülkenin güneyinde yoğunlaştırması dikkat çekerken oluşturacağı “tampon bölgeyi,” işgal amacıyla bir köprü olarak kullanmak istediği yorumları yapılıyor.

  • Rus üssüne yaklaşan ‘drone’lar vuruldu
  • Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü yakınlarında uçan ve kime ait olduğu bilinmeyen insansız hava araçlarının (İHA) vurulduğunu duyurdu. Gazetecilere konuşan bir sözcü, Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’ne yaklaşan İHA’ların imha edildiğini aktardı. Sözcü “30 Haziran’da gece saatlerinde hava sahası denetim cihazları Hmeymim Hava Üssü’nün kuzeydoğusunda kime ait olduğu bilinmeyen bir grup küçük boyutlu insansız hava araçları tespit etti” dedi. Sözcü, tüm hedeflerin hava savunma sistemleriyle imha edildiğini söyledi.


#İsrail
#Suriye
6 yıl önce