|

İslam alemi hep birlikte 'One Minute' demeli

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Koordinatörü Numan Balcı, İsrail'in son saldırılarını değerlendirdi. Tarihi bir süreçte ilklerin yaşandığını ve İsrail'in tepkileri ölçtüğünü belirten Balcı, Aksa'nın kapısına kilit vurulduğunda İslam ülkelerinden tepki gelmemesinin bu saldırılara cesaret verdiğini söylüyor.

Nuriye Çakmak
01:00 - 5/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:03 - 8/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Mirasımız Derneği, 2008 yılından bu yana 'Beyarık Seferleri' adı verilen projeyle Kudüs çevresindeki Filistinlileri Aksa'yı ziyaret etmeleri için her gün otobüslerle Aksa'ya getiriyor ve İlim Halkaları projesiyle de Aksa'da ilim tahsil edecek kişilerin tüm masraflarını karşılayarak ve hocalar istihdam ederek Aksa'nın boş kalmamasını sağlıyor.


Bugün yaşanan saldırının haberini ve görüntülerini ilk yayınlayanlar arasında olan Mirasımız Derneği, Siyonistlerin Aksa'yı bölme ve sonrasında tamamen ele geçirme planlarına dikkat çekiyor.



Tarihi bir süreç

“Ramazan ayından bu yana artan saldırıların böylesi bir tahriğe dönüşmesini bekliyorduk" diyen Numan Balcı, bu süreçte ilklerin yaşandığını belirtiyor. 1967'den bu yana İsrail askerlerinin ilk kez Kıble Mescidine girdiğini, mihraba, Kuran-ı Kerimlere zarar verdiğini, öncesindeki süreçte yine ilk kez olarak Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlara kapatıldığını ve kadın ve çocukların dahi mescide girmek istemeleri nedeniyle gözaltına alındığını söylüyor.


İsrail'in kurucularından Ben Gurion'un “Kudüs'süz İsrail'in, tapınaksız da Kudüs'ün bizim için bir anlamı yoktur'" sözünü hatırlatan Numan Balcı, nihai hedefin Mescid-i Aksa'yı yıkarak yerine Süleyman Tapınağı dedikleri mabedi inşa etmek olduğunu vurguluyor. Ve İsrail'in bu hedefe ulaşana kadar saldırılarından vazgeçmeyeceğini ifade ediyor. Balcı, “Gazze'nin, Filistin'in, hatta diğer İslam ülkelerinin tamamını İsrail'e verseniz onlar Mescid-i Aksa'yı ele geçirmeden vazgeçmez" açıklamasında bulunuyor.



"İsrail tepki ölçüyor"

Numan Balcı, İsrail'in tepki ölçtüğünü ve saldırılarını giderek arttırdığını belirtiyor. Ramazan ayında Mescid-i Aksa'nın içinde iftar ve sahur yapamayan Filistinliler, günden güne artan baskılarla yüz yüze kalmıştı. Balcı, İslam aleminin daha önce Hz İbrahim mescidinde yaşananlardan ders alması gerektiğinin altını çiziyor.


Dünya üzerinde kabri kesin olarak belli olan iki peygamber var. Biri efendimiz, biri Hz İbrahim. El Halil şehrindeki bu kabrin etrafına yapılan mescit Müslümanlara aitken İsrail yıllar önce burayı işgal ederek ikiye bölmüştü. Bugün Müslümanlar mescidin kısıtlı bir kısmında ibadet edebiliyor. Aynı sinsi planın Mescid-i Aksa için yürütüldüğünün altını çizen Numan Balcı, mescidin zaman veya mekan olarak ikiye bölünmesi yasa tasarısının İsrail meclisinde görüşüldüğünü hatırlatıyor.



“Tepki vermek için bundan daha büyük ne olmalı"

Son saldırıların olası sebepleri için “İsrail'in saldırması için bir sebebe gerek yok" ifadesini kullanan Balcı, son dönemde Aksa'ya olan ilginin artmasının onları saldırganlaştırdığını belirtiyor. “Şu anda bin 100 ilim halkası talebesi mescidin içinde öğrenim görüyor, günde 50-60 otobüs seferiyle Beyarık seferleri yapılıyor. Dünyanın her yerinden Müslümanlar ziyaretlerini sıklaştırdı. Ancak Kudüs sadece Filistinlilerin meselesi değildir. Tarihinde ilk kez Mescid-i Aksa'nın kapısına kilit vuruluyor. Ne İslam İşbirliği Teşkilatı, ne Arap Birliği ortaya bir tepki koyamıyor. İslam aleminin tek vücut halinde İsrail'e 'one minute' demesi gerekiyor. İslam aleminin tepki vermesi için bugün olandan daha büyük ne olmalı ki?"


“Yaptırım çok önemli, ekonomik tepkiler verilmeli, İsrail yalnızlaştırılmalı, bizler de elimizle, dilimizle, kalbimizle bu saldırıların karşısında olacağız" açıklamasında bulunan Numan Balcı, 23 Kasım Pazar günü Mega Arena'da 5 bin kişilik bir programla 'Mirasımız Tehlikede' günü düzenleneceğini belirtiyor.


#Numan Balcı
#Mirasımız Derneği
#Kudüs
#İsrail Baskını
#Mescidi Aksa
9 yıl önce