|

İslam düşmanı Batılıları DEAŞ'a benzetti

BM'nin İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, İslam karşıtı, ırkçı ve saldırgan söylemleri olan Batılı politikacıların, kullandıkları propaganda yöntemleri bakımından DEAŞ ile aynı yolu izlediklerini söyledi.

Yeni Şafak
11:25 - 6/09/2016 Salı
Güncelleme: 11:43 - 6/09/2016 Salı
Diğer

BM'nin İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ve İngiltere'deki sağcı parti UKİP'in lideri Nigel Farage gibi Batılı siyasileri "demagoglar" olarak niteledi. Lahey'deki bir güvenlik konferansında konuşan Hüseyin "Yanlış anlaşılmasın. Irkçı demagogların eylemlerini DEAŞ'ınkilerle bir tutmuyorum, ama iletişim yöntemleri, yalanları ve meseleleri fazla basitleştirmeleri IŞİD propagandalarındaki yöntemlere benziyor" dedi.





'Şiddet ortamını körüklüyorlar'

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Wilders'i de 'bağnazlığı siyasi silah olarak kullanmakla' suçlayan Hüseyin, Avrupa'daki popülist sağcı söylemlerin şiddeti körükleyebileceği uyarısında bulundu ve "nefretle ağırlaşmış bu hava birden büyük bir şiddet ortamına dönüşebilir" diye konuştu.









Wilders en son, Hollanda'da Mart 2017'de yapılacak genel seçimleri kazanması durumunda ülkedeki cami ve İslam okullarını kapatacağını açıklamıştı. Hollanda'da Mart 2017'de yapılacak genel seçimler öncesi, son kamuoyu yoklamalarında Wilders'in partisi PVV önde görünüyor. İslam karşıtı ve ırkçı Wilders, Hüseyin'in sözlerine "ahmak" diyerek tepki gösterdi. Wilders


"Konuşması BM'nin ortadan kaldırılması gerektiğini gösteren bir başka neden" dedi.



















































#Wilders
#Hüseyin
#BM
#Hollanda
8 yıl önce