|

İslam karşıtı Başkan Suriyelileri kentten kovdu

Fransa'nın güneyindeki Beziers şehrinin yabancı ve İslam karşıtı açıklamalarıyla bilinen belediye başkanı Robert Menard, Suriyeli sığınmacıları kentte istemediğini dile getirdi.

Yeni Şafak
01:04 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 22:06 - 14/09/2015 Pazartesi
AA

Beziers Belediyesinin resmi internet sitesinde Menard'ın, Suriyeli sığınmacıların La Deveze mahallesinde yaşadığı bir devlet lojmanına, aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin milletvekilleri ve zabıtalar ile gerçekleştirdiği baskının görüntüleri yayınlandı.



"Kentimize hoş gelmediniz" başlığıyla yayınlanan görüntülerde Menard, yüzü gösterilmeyen sığınmacıyla tartışarak "Buraya hoş gelmediniz. Polise haber vereceğim, burayı terk edin" dedi.



Menard ayrıca, sığınmacıları "Kullanılmayan devlet lojmanını kanunsuz işgal etmekle" de suçladı.



Marine Le Pen'in liderliğini yaptığı aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinden belediye başkanı seçilen Menard'ın, katıldığı bir televizyon programında "Okullardaki öğrencilerin yüzde 64'ünün Müslüman olduğu" açıklaması tepkilere yol açmıştı.



"Öğrencilerin mensup olduğu dinle ilgili istatistiki bilgi topladığı" iddia edilen Menard hakkında soruşturma başlatılmıştı.



Menard'ın yönetiminde yer aldığı Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün (RSF) Haziran 2002'de Paris'te açtığı ve "basın özgürlüğünü ihlal ettiği" ileri sürülen ülkelerin liderlerinin portresinin bulunduğu sergide, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun portresi de yer almış, bu Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerde krize yol açmıştı.




#Robert Menard
#suriyeliler
#göçmen
9 yıl önce