|

İspanya-Kolombiya arasında 'Narcos' krizi

Kolombiya hükümeti, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı konu alan ‘Narcos’ adlı dizinin tanıtımı için Madrid’de asılan afişe tepki gösterdi. Kolombiya hükümeti afişte yer alan ifadelerin uyuşturucuya atıfta bulunduğunu iddia ederek afişin kaldırılmasını istedi.

Yeni Şafak
08:24 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:29 - 17/12/2016 Cumartesi
Diğer

ABD merkezli dizi kanalı 'Netflix'in Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın hayatını konu alan dizisi 'Narcos', Bogota-Madrid hattında krize yol açtı. Dizinin İspanya'nın başkenti Madrid'in merkezindeki Sol Meydanı'nda dev bir panoda reklamının yer almasına tepki gösteren Kolombiya hükümeti, ülkenin imajını kötülediği gerekçesiyle afişin meydandan kaldırılmasını istedi.



'İmajımız zedeleniyor'


Milliyet'te yer alan habere göre, afişte, Escobar'ı canlandıran aktör Wagner Moura'nın fotoğrafı ve İspanyolca “Oh, beyaz Noel" anlamına gelen (Oh, blanca Navidad) ifadesi yer alıyor. 'Beyaz Noel' ifadesinin kokaine atıfta bulunduğunu öne süren Kolombiya hükümeti, bunun ülkenin imajına zarar verdiğini iddia etti. Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin, Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmena ile temasa geçerek, yaklaşık 15 gündür meydanda sergilenen afişin kaldırılmasını istedi. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile birlikte Çarşamba günü Madrid'de resmi temaslarda bulunan Holguin, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, Kolombiya'nın uyuşturucuyla bağlantılı ülke imajını aşmak için çok şeyler yaptıklarını, ancak Madrid'deki dizi afişinde olduğu gibi, devam eden ön yargıların ülkeye çok büyük zarar verdiğini vurguladı. Santos da konuyla ilgili bir radyoya verdiği demeçte, “Pablo Escobar bir katildi ve hiç bir şekilde iyi muameleye layık değil. Hiç bir açıdan bir kahraman gibi gösterilemez" dedi.



#Kolombiya
#Narcos
#İspanya
7 yıl önce