|

İsrail askeri halka ateş etti

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan El-Emari ve Kalendiye mülteci kamplarına baskın düzenleyen İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan olaylarda 4 Filistinli yaralanırken, onlarca Filistinli de atılan gazdan etkilendi. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralananlar oldu.

Yeni Şafak
09:55 - 10/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:03 - 10/08/2016 Çarşamba
AA

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, Ramallah'ın güneyindeki El- Emari Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerleri "silah arama" gerekçesiyle bazı evlere girerek arama yaptı.



Filistinli'ler üzerine ateş açtılar

Baskın ve aramalara taş atarak tepki gösteren Filistinli gençlere İsrail askerlerinin ateş açmak ve göz yaşartıcı gaz kullanmak suretiyle karşılık verdiği, 3 gencin gerçek mermilerle yaralandığı onlarca gencin ise atılan gazdan etkilendiği aktarıldı.



İlk müdahaleleri olay yerinde gerçekleştirilen yaralıların daha sonra Filistin Tıp Merkezi'ne gönderildiği kaydedildi.



İsrail ordusu gece saatlerinde El-Emari Mülteci Kampı girişlerini kapatmış ve ambulansların girişine de izin vermemişti.



İsrail gerginliği tırmandırıyor

Öte yandan Kudüs ve Ramallah arasında bulunan Kalendiye Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında da gerginlik yaşandı. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir genç ayağından yaralanırken onlarca genç ise atılan gazdan etkilendi.



Kalendiye Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada sabahın ilk saatlerinde kampa giren onlarca İsrail askerinin pek çok evde arama yaptığı belirtildi.



İsrail askerleri sık sık "silah bulunduğu" gerekçesiyle mülteci kamplarına baskın düzenleyerek arama yapıyor. Bu tür aramalar İsrail askerleri ile Filistinliler arasında gerginlik yaşanmasına neden oluyor.













#Batı Şeria
#El- Emari Mülteci Kampı
#İsrail askerleri
#Kalendiye Mülteci Kampı
8 yıl önce