|

İsrail mermileri vücutlarını parçalıyor

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) geçtiğimiz haftalarda Gazze'de İsrail tarafından saldırıya uğrayan Filistinli sivillerin yaralarını sarıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2018 الأحد
Güncelleme: 01:09 - 22/04/2018 الأحد
Yeni Şafak
 Çoğunluğu genç erkekler olan, ancak aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu hastaların çok büyük bölümü bacaklarından ciddi şekilde yaralandı.
Çoğunluğu genç erkekler olan, ancak aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu hastaların çok büyük bölümü bacaklarından ciddi şekilde yaralandı.

Doktorlar, İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayan çoğu çocuk yüzlerce sivilde, ağır kurşun yaraları gördüklerini bildirdi. Çoğunluğu genç erkekler olan, ancak aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu hastaların çok büyük bölümü bacaklarından ciddi şekilde yaralandı. MSF sağlık ekipleri bu yaralanmalarda kemik ve yumuşak dokunun aşırı düzeyde zarar gördüğünü, merminin vücuttan çıkış yerindeki deliğin yumruk büyüklüğünü bulduğunu kaydetti. MSF Filistin Ülke Temsilcisi Marie-Elisabeth Ingres, Gazze'de kliniklerine gelen 500'den fazla hastanın yarısında, kurşun izlerine rastladıklarını belirterek, "Kurşun kemiği un ufak etmiş, vücut dokusunu da kelimenin gerçek anlamıyla ‘yok’ etmişti. Bu hastaların çok karmaşık bir dizi ameliyat olması gerekecek ve çoğunluğu ömür boyu engelli olarak yaşayacak” ifadelerini kullandı.

Bu tür yaraların bakımının çok zor olduğuna değinen Ingres, "Hastaların çoğu, düzenli pansumanın yanı sıra başka ameliyatlar da olmalı ve çok uzun bir fizyoterapi ve rehabilitasyon süreci geçirmeli. Birçoğu, bu yaralanma nedeniyle kaybettiği işlevleri geri kazanamayacak. Kimi hastaların, eğer bu yaralanmalar için gereken tedavi Gazze’de temin edilemez ve tedavi amacıyla Gazze Şeridi’nin dışına çıkmalarına izin verilmezse, uzuvlarının kesilmesi söz konusu olacak" dedi.

#Fİlistin
#Katliam
#İsrail
٪d سنوات قبل