|

İsrail’den Lübnan sınırına sevkiyat

İsrail, Hizbullah ile artan gerilim sonrası Lübnan sınırına yakın bölgelere askeri sevkiyat yapıyor. Kuzey sınırına çok sayıda topçu bataryası gönderen İsrail ordusu, bölgedeki askeri araçların içine ise gerçek askerler yerine askeri kamuflaj giydirilmiş vitrin mankenleri yerleştirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 1/09/2019 Pazar
Güncelleme: 01:54 - 1/09/2019 Pazar
Yeni Şafak
İsrail bölgeye yaptığı sevkiyatlara devam ediyor.
İsrail bölgeye yaptığı sevkiyatlara devam ediyor.

İsrail’in Hizbullah örgütü ile artan gerilim sonrası Lübnan sınırına yakın bölgelere askeri sevkiyat yaptığı bildirildi. Tel Aviv merkezli yayın yapan Channel 13’ün haberine göre, İsrail ordusu, bölgeye çok sayıda topçu bataryası gönderdi. Haberde, İsrail ordusunun, bölgede son dönemde artan gerilimin ardından İsrail’in kuzey sınırını güçlendirmeye karar verdiği ifade edildi. İbranice yayın yapan Yediot Ahranot gazetesi de, dün günün erken saatlerinde gerçekleştirilen sevkiyatın görüntülerini yayınladı. Hizbullah örgütünün kalesi olarak bilinen başkent Beyrut’un güney banliyösünde, 25 Ağustos gece saatlerinde İsrail’e ait 2 İHA düşmüştü. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bu saldırıların işgal anlamı taşıdığını ve bölgedeki istikrarın bozulduğunu söylemişti.

  • Askeri araçlara vitrin mankeni
  • Öte yandan İsrail’in, Lübnan sınırında halihazırda bulunan askeri araçların içine vitrin mankenleri yerleştirdiği görüldü. Lübnan ve İsrail merkezli kaynakların aktardığı fotoğraflarda, askeri araçların içinde gerçek askerler yerine askeri kamuflaj giydirilmiş vitrin mankenleri olması dikkat çekti. İsrail’in bu adımı sosyal medyada dalga konusu oldu.
#İsrail
#Ortadoğu
#Lübnan
#Sevkiyat
5 yıl önce