|

İsrail'den skandal savunma

İsrail ordusu, Gazze'ye giden kadın gönüllüleri taşıyan Zaytouna gemisine uluslararası sularda yapılan müdahaleyi savundu. Ordunun açıklamasında, geminin askerlerce basılması 'Donanma askerleri gemiyi ziyaret ederek aramada yaptı' ifadeleriyle anlatıldı.

Yeni Şafak
20:24 - 5/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:45 - 5/10/2016 Çarşamba
AA

İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın gönüllüleri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalede ettiğini doğruladı.



Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Rotasını değiştirmesi için yapılan çok sayıda çağrının reddedilmesinin ardından, Gazze ablukasını delmek niyetinde olan gemiyi donanma askerleri ziyaret ederek aramada bulundu" ifadesine yer verildi.



Müdahalenin uluslararası hukuka uygun olduğu savunulan açıklamada, Gazze ablukasının "meşru" olduğu ve gemideki kadın aktivistlerin bunu "hukuksuz şekilde delmek istediği" öne sürüldü.



Açıklamada ayrıca müdahale sırasında herhangi bir olay yaşanmadığı belirtildi.



  1. İnsan hakları eylemcisi ve Özgürlük Filosu basın sorumlusu Ellen Huttu Hansson, İsrail donanmasının, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalede bulunduğunu bildirmişti.


#Gazze
#İsrail
#Zaytouna
8 yıl önce