|

İsrail'den vahşi cinayet

İşgal güçleri, 18 yaşındaki Filistinli kızı kasten vurdu. Kurşun yağmuruna tutulan Hedil, yarım saat kan kaybetti, sağlık ekiplerinin müdahalesine izin vermeyen İsrail askerleri tarafından sürüklendi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Tel Aviv, "bıçakla saldıracaktı" yalanına sarılırken, olay yeri görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadeleri vahşetin boyutunu gözler önüne serdi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:25 - 24/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Bugün Kurban Bayramı, ancak onlarca yıldır İsrail işgalinde sevdiklerini kaybeden Filistin halkında yine hüzün hakim. Katil askerlerin son hedefi bu kez 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Hedil el-Heşlemun oldu. Önceki gün El Halil kentinin Eş-Şüheda Caddesi'nin girişindeki askeri kontrol noktasından geçmeye çalışan Filistinli kız, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaralandı. İsrail askerleri yaklaşık yarım saat boyunca yaralı haldeki Hedil'e sağlık ekiplerinin müdahalede bulunmasına izin vermezken, sokak ortasında kanla içinde kalan genç kız daha sonra sevk edildiği hastanede yaşamını yitirdi. Defalarca açılan ateşin Hedil'in göğüs kafesi ile bacaklarına ve ayaklarına isabet ettiği bildirildi.



GÖRÜNTÜLER YALANLIYOR


Daha önce yapılan kasti saldırılarda askerlerini koruyan İsrail ordusu yine yalana sarıldı ve çarşaflı genç kızın İsrail askerini bıçaklama girişiminde bulunması üzerine ateş açıldığını savundu. Ancak an be an görüntülenen cinayette, İsrailli güvenlik güçlerinin otomatik silahlarını Hedil'e doğrulttuğu ve "bıçaklama girişimi" iddiasının nasıl bir yalan olduğu açıkça görülüyor. Olay yerini gösteren bir videoda da İsrail askerleri, peçesi açılan ve en az 30 dakika boyunca kan kaybeden genç kızın can çekişen bedenini sürükleyerek çıkarıyor. Arka planda duran bazı Yahudi yerleşimciler ve askerlerin de güldüğü, hatta kahkaha attığı ifade ediliyor.





KASTEN ATEŞ AÇTILAR


Hedil el-Heşlemun'un acılı babası, "İsrail askerleri kızımı soğukkanlılıkla öldürdü. Vahşice ve kasıtlı olarak öldürdüler. Hedil'i durdurma imkânları vardı ama bunu yapmadılar ve kayıtsızca öldürdüler" diye konuştu. Yerleşim Karşıtı Gençlik hareketi, Hedil'in kontrol noktasından ayrılmak üzereyken vurulduğunu açıkladı. Daily Mail'in Filistin medyasından aktardığı haberde genç kızın çantasında ne olduğunu göstermediği ve peçesini açmayı reddettiği için 10 kurşunla vurulduğunu ileri sürerken, New York Times'a konuşan bir tanık ise kızın çantasının içindekileri gösterdiği sırada vurulduğunu söyledi. Tanık, "Genç kız çantasını açmaya çalışırken, asker 'Dur, dur, dur. Hareket etme!' diye bağırdı. Kız, çantasının içini göstermeye çalışıyordu ancak asker defalarca ateş etti" ifadelerini kullandı. Olaya şahit olanların anlattığına göre diğer askerler de genç kıza ateş açtı.



ORTADA 'TEHDİT' UNSURU YOKTU


Fevaz Ebu Ayşe adlı bir başka tanık ise Hedil'in olay anında "buz kestiğini" anlatırken, kendisinin de "İbranice bilmiyor diye bağırdığını" belirtti. Görgü şahidi ayrıca, olay yerinde ağır silahlı en az yedi askerin olduğunu vurguladı. Global Post haber sitesi de yayımlanan fotoğrafların, "sadece askerin önünde durduğu için vurulan Hedil'in kendisine ateş açan İsrailli güvenlik gücü için tehlike taşımadığını" gösterdiğini aktardı. Öte yandan infiale yol açan katliamın ardından Filistinliler ile İsrail güçleri arasında arbede yaşandığı, İsrail askerlerinin olay yerinde toplanan grubu dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.



Hamas'tan intikam çağrısı




Gazze'deki Hamas yönetimi, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli genç kız Hedil el-Heşlemun'un intikamının alınmasını istedi. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Heşlemun'un kanı boşa gitmeyecektir. Filistinlileri bulundukları her yerde hedef alan gaspçı ve işgalci İsrail'den intikam alınmasının zorunlu olduğunu vurguluyoruz" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, "İşgalin cinayetlerini durduracak ve işgali caydıracak tek şey direniş silahıdır. Filistin'de Filistinlilere yöneltilen hiçbir silah, ne halkı ne onun ilkelerini ve ne de ulusal sabitlerini temsil ediyor. O silahlar işgalcilerin halkımıza yönelik ihlallerine direkt hizmet etmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.



Abdulhalim de öldürüldü




El Halil'de yaşanan bir başka olayda, adınının Abdulhalim Mahmud el-Teleheme olduğu belirtilen Filistinli bir genç, İsrail askerlerinin Hursa yönünde yapılan baskında açtığı ateş sonucu öldü. Askerlerin, Hedil'e yapıldığı gibi 21 yaşındaki Abdulhalim'e de sağlık ekiplerinin müdahale etmesine izin vermediği öne sürüldü. İsrail ordusu ise, genç Filistinli'nin askerlerine atmak istediği bombanın elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti.




-------------------------------------------------------------------


#israil terörü
#Kurban Bayramı
#İsrailli güvenlik güçleri
#Filistinli kızı
9 yıl önce