|

İsrail'in amacı Nil'den Fırat'a kadar 'Büyük Yahudi Devleti'

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Khalid El Awaisi, "İsrail'in hedefi bütün Filistin'i işgal etmek. Son amacı da Nil'den Fırat'a büyük Yahudi devleti inşa etmek. İslam birliğini özellikle Mescid-i Aksa'nın çevresindeki ülkelerle sağlamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:09 - 4/08/2018 Saturday
Güncelleme: 15:39 - 4/08/2018 Saturday
AA
Ağlama Duvarı'nda ibaet eden Yahudiler...
Ağlama Duvarı'nda ibaet eden Yahudiler...

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Khalid El Awaisi, "İsrail'in hedefi bütün Filistin'i işgal etmek. Son amacı da Nil'den Fırat'a büyük Yahudi devleti inşa etmek." dedi.

Awaisi, Selahaddin Eyyubi'nin Filistin'i kurtardıktan sonra batılı güçlerin sürekli Filistin'i Müslümanlardan almayı istediğini, bunun için her yüzyıl büyük planlar yapıldığını söyledi.

Fransa'dan gelen Napolyon'un 1799 yılında Filistin'de bir parça toprağı işgal ettiğini ancak tekrar kaybedip geri döndüğünü, daha sonra ise İngiltere'nin 1840 yılından beri Filistin'de Yahudi bir tampon devleti kurmayı istediğini kaydeden Awaisi, İngiltere'nin dünyadaki Müslümanların büyük bir kriz yaşadığı 1917 yılında Filistin'i işgal ettiğini ve Yahudi bir devletin inşasına başladığını belirtti.


Awaisi, şu ifadeleri kullandı:

Son yıllarda İsrail'in birçok Arap ülkeleriyle iş birliğini artırdığını, bu nedenle İsrail'in çok açık bir şekilde istediği kararı alabildiğini aktaran Awaisi, İsrail'in ırkçı devlet yasasını 2011 yılından bu yana konuştuğunu bu günlerde de bu ortam müsait olduğu için ilan ettiklerini aktardı.

Doç. Dr. Khalid El Awaisi, şöyle devam etti:

  • "İsrail Ortadoğu'da tek demokrasi ülkesi olduğunu söylüyor, bu kararla demokrasi olmuyor. Yahudiler ilk tabaka olacak diğerleri ikinci ve üçüncü sınıf insan muamele görecek. Dünyada hiçbir devlet böyle değil. Bir ırk, bir din için böyle devlet yok. Bir Yahudi bir Müslüman ya da bir Hıristiyan'ı öldürürse onun cezası büyük olmayacak. Son birkaç gündür böyle kararlar da gördük. Az bir hapis cezası veriyorlar. Ama kim bir Yahudi öldürürse tam tersine çok yüksek cezalar veriyorlar."

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın çok büyük bir tehlike altında olduğuna işaret eden Awaisi, artık ABD ve batının desteği ile Mescid-i Aksa'da çok şey değişeceğini aktardı.

Binlerce Yahudi'nin Mescidi Aksa'ya girdiğini, karşı gelenlerin tutuklandığını bildiren Awaisi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Dünyada Güney Afrika'da apartheid (ırk ayrımcılığı) yönetimine karşı verilen mücadelenin burada da verilmesi gerektiğini kaydeden Awaisi, bütün dünyanın buna karşı çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Bütün halkların İsrail mallarına ilişkin Güney Afrika'da yapıldığı gibi büyük bir boykot kampanyası başlatılması gerektiğini vuergulayan Awaisi, "Halk, İsrail'e Güney Afrika gibi büyük bir boykot kampanyası başlatabilir. Bu ilk adım olabilir." ifadelerini kullandı.

Müslümanlara çifte standart

Başta ABD'de olmak batılı idarecilerin Müslümanlara çifte standart uyguladığını kaydeden Awaisi, bu noktada da İsrail'e destek vereceklerini anlattı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'dan sonra bütün Filistin topraklarını işgal etmeyi amaçladığını kaydeden Awaisi, "Burada sadece Yahudiler için bir devlet istiyorlar. Aslında Ortadoğu'yu kontrol etmek ve hakimiyeti altına almak istiyor. Son amacı da Nil'den Fırat'a büyük bir Yahudi devleti inşa etmek. Batının amacı da bu. Stratejik olarak böyle devam ederse bu, Filistin içerisinde ne bir Müslüman ne bir Hıristiyan kalamaz. Yüzde 100 Yahudi olacak." diye konuştu.

Selahddin Eyyübi'nin izlediği yolun çok önemli olduğunu, buradan birçok ders alınabileceğini vurgulayan Awaisi, Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların davası olduğuna işaret etti.

Awaisi, "İslam birliğini özellikle Mescid-i Aksa'nın çevresindeki ülkelerle sağlamak gerekiyor. Ama şimdi Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan'ın liderleri ABD'nin altında. Ondan dolayı bunlardan bir şey çıkmaz. Bu nedenle Arap baharı ruhunu tekrar getirmek gerekiyor. Yeni bir İslam baharı başlarsa bu İslam birliği olabilir. Ama şimdiki hükümetler İsrail ne istiyorsa yapıyor maalesef. Ondan dolayı bizim ilk adımımız bilinçlenmek ikinci adım da İslam birliği. Bundan sonra Allah'ın izniyle Mescid-i Aksa'nın fethi çok kolay olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Filistinlilerin Türkiye sevgisi

Filistin'de Türk hükümetinin ve Türk halkının sevgisinin büyük olduğunu vurgulayan Awaisi, konuşmasını şöyle tamamladı:

#Filistin
#İsrail
#Mardin
6 years ago