|

İsveç'te 'sığınmacı çocuklar istismar ediliyor'

İsveç'in önde gelen gazetelerinden Aftonbladet, ülkede sığınmacı çocukların seks ticaretinde kullanıldığını ileri sürdü. "Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor" yalanıyla Türkiye'yi karalamaya çalışan İsveç Dışişleri Bakanı Wallström ise iddialara sessiz kaldı.

Yeni Şafak
17:32 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:47 - 18/08/2016 Perşembe
AA

Aftonbladet'in bugünkü sayısında yer verilen habere göre, Malmö kentinde kimsesiz sığınmacı çocuklar seks ticaretinde kullanılırken, İsveç polisi de şikayetlere karşı olayı soruşturmuyor.



İsmi açıklanmayan bir okul müdürüyle yapılan röportajın da kullanıldığı haberde, kız ve erkek çocuk sığınmacıların okul bahçelerinden alınarak seks ticaretinde kullanıldığı iddia edildi.



Polise defalarca ihbarda bulunmalarına karşın çocukları kullananlar hakkında işlem yapılmadığını anlatan okul müdürü, bir sığınmacı çocuğun kaybolması üzerine polisin inceleme başlattığını söyledi





Öte yandan Sydsvenskan gazetesine konuşan Skone Bölgesi İnsan Ticaretiyle Mücadeleden Koordinatörü Lisa Green, Malmö'de sığınmacı çocukların seks ticaretinde kullanıldığını doğruladı.



Green, sadece 2014 yılında polise bu konuda 40 ihbarda bulunduklarını belirterek, seks ticaretinde kullanılan çocuk sayısının bu rakamın çok daha üstünde olduğunu düşündüklerini ifade etti.



Green, vaka sayısının çokluğuna karşın polisin kimseye soruşturma açmamasını da eleştirdi.









#Aftonbladet
#İsveç
#Lisa Green
#Malmö
#Seks ticareti
#Sydsvenskan
8 yıl önce