|

İsveç'ten sığınmacılara 3 buçuk milyarlık bütçe

Önümüzdeki yılın bütçe tasarısını hazırlayan İsveç Hükümeti sığınmacılar için ayrılan bu yılki ayrılan payı, 1,7 milyar İsveç Kronu arttırarak 3,5 milyar krona (370 milyon Euro) çıkardı.

Yeni Şafak
10:28 - 20/09/2016 Salı
Güncelleme: 15:13 - 20/09/2016 Salı
DHA

Bütçeden ayrılan paranın sığınmacı kabulü ve yeni gelen sığınmacıların yerleştirilmelerinde kullanılması ön görülüyor. Bütçe tasarısına göre bu paranın 200 milyon kronu Göçmen Dairesi'nin sığınmacı başvurularının hızla incelenip karara bağlanması için dairenin etkin hale getirilmesinde kullanılırken, 600 milyon kronu da reddedilen sığınmacı başvurularının değerlendirip karara bağlayacak sığınmacı mahkemelerinin karar mekanizmalarının hızlandırılmasında kullanılacak.



Sığınmacıların iş yaşamına hızlı bir şekilde entegre edilmesi için ayrılan pay ise 992 milyon kron. Yine, 530 milyon İşçi Bulma Kurumu'nun sığınmacılara yönelik çalışmalara ayrılırken, 306 milyon daha önce uygulamaya giren çalışmalar, 156 milyon kron da sığınmacıların iş kollarında ehliyet sahibi olmalarını sağlayacak, staj faaliyetlerinde harcanacak.



İsveç bu yıl kabul ettiğinin 2 katı sığınmacı almayı planlıyor

İsveç Hükümeti bugün kamuoyuna sunulan bütçe tasarısı uyarınca Birleşmiş Milletler sığınmacı kotasından bu yıl kabul ettiği sığınmacı sayısının iki katından fazlasını almayı planlıyor. Yeni bütçe tasarısında BM kotasından bu yıl kabul edilen sığınmacı sayısı 1.900 iken, BM kotasından alınacak sığınmacı sayısının 2017 yılında 3.400 kişiye çıkarılması öngörülüyor. BM kotasından 2018 yılından itibaren de alınacak sığınmacı sayısı ise 5 bin olarak hedefleniyor. İsveç'in komşusu Danimarka'nın hükümeti ise geçtiğimiz hafta aldığı bir kararla BM kotasından kabul edilen sığınmacı alımını tümüyle durdurmuştu.


#İsveç
#Sığınmacı
#Mülteci
#Bütçe
8 yıl önce