İtalya Başbakanı Meloni Macron ile görüştü

11:09, 24/10/2022, PazartesiG: Güncelleme: 11:12, 24/10/2022, Pazartesi
Diğer
İtalya Başbakanı Meloni Macron ile görüştü
Macron ve Meloni

İtalya’da dün yemin edip bugün başbakanlık koltuğuna oturan Meloni, Katolik STK Aziz Egidio Topluluğu’nun barış etkinliğine katılmak üzere Roma’da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü. İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Meloni ve Macron’un bir saati aşkın süren gayriresmi buluşmalarının samimi ve verimli geçtiği belirtildi.

İtalya’da dün yemin edip bugün başbakanlık koltuğuna oturan Meloni, Katolik STK Aziz Egidio Topluluğu’nun barış etkinliğine katılmak üzere Roma’da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü.

İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Meloni ve Macron’un bir saati aşkın süren gayriresmi buluşmalarının samimi ve verimli geçtiği belirtildi.

Açıklamada, iki liderin görüşmelerinde, Avrupa’nın gündemindeki yüksek enerji maliyetleri, Ukrayna’ya destek, zor ekonomik şartlar ile düzensiz göç konularına hızlı ve orta yanıtlar verme ihtiyacını ele aldıkları kaydedildi.

Başbakanlık açıklamasında, “Meloni ve Macron, Avrupa’daki büyük ortak zorluklar ve karşılıklı ulusal çıkarlar açısından bir iş birliğine devam etme arzusu üzerinde mutabıklar.” ifadesi kullanıldı.

MACRON’DAN MELONİ AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Twitter hesabından Meloni ile görüşürken çekilmiş bir fotoğraf karesiyle yaptığı paylaşımda, “Avrupalı ve komşu ülkeler olarak, halklarımızın dostluğu için İtalya ile üstlendiğimiz çalışmalara devam etmeliyiz. Bunu beraber diyalog ve hırsla yapmak, gençlere ve halklarımıza borçlu olduğumuz şeydir. Giorgia Meloni ile bu buluşmamız da bu yöndedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Macron ayrıca, görüşmeyle alakalı İtalyan AGI ajansına yaptığı açıklamada, gayrı resmi bir görüşme yapmayı tercih ettiklerini ancak bu görüşmenin, hem İtalya-Fransa ilişkileri hem Avrupa Birliği çerçevesinde önemli bir görüşme olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Macron, Meloni’nin İtalya’da başbakanlık koltuğuna oturmasından sonra kendisiyle yüz yüze görüşen ilk Avrupalı lider oldu.

45 yaşındaki Giorgia Meloni, İtalya’da 25 Eylül’deki genel seçimlerden zaferle çıkan sağ ittifakın lideri olarak dün Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın huzurunda yemin etmiş, bu sabah da başbakanlıkta selefi Mario Draghi’den görevi devralmıştı.

İtalya’nın ilk kadın başbakanı olan Meloni, 2008’de erken seçimleri kazanıp başbakan olan Silvio Berlusconi’den bu yana seçim kazanarak başbakanlığa gelen ilk isim olmasının yanı sıra ülkede 1922-1943 döneminde iktidarda kalan faşist diktatör Benito Mussolini’den sonra iktidara gelen ilk aşırı sağcı başbakan oldu.


Başlıklar :MeloniMacron
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026