|

İtalya’da yolsuzluk skandalı

İktidardaki Demokratik Parti'den (PD) Giuseppe Sala, Uluslararası Expo Fuarı'nın ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan soruşturmaya dahil edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:49 - 17/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İtalya'nın başkenti Roma ve finans merkezi Milano belediyeleri yolsuzluk skandalları kapsamında açılan soruşturmalarla sarsıldı. Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala, Uluslararası Expo Fuarı'nın ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan soruşturmaya dahil edilince görevini “askıya aldı”. Roma Belediye Başkanı'nın özel kalem müdürü Raffaele Marra da yolsuzluk iddiaları sonrası gözaltına alındı. Sala, 2013-2015 yılları arasında Expo organizasyonu için hükümet tarafından “özel komiser” olarak atanmıştı.



AB KARŞITI PARTİDEN


İtalya'nın başkenti Roma da önceki gün mali polisin belediyeye düzenlediği baskın ve dün sabah, Belediye Başkanı Virginia Raggi'nin “sağ kolu” ve özel kalem müdürü Raffaele Marra'nın yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınmasıyla sarsıldı. Muhalefetteki AB karşıtı 5 Yıldız Hareketi'nden belediye başkanlığına seçilen Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi'ye istifa çağrıları yapılıyor.


#Giuseppe Sala
#Uluslararası Expo Fuarı
7 yıl önce