|

İyilik gemisi Aşdod'da

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından Gazze'ye doğru Mersin'den hareket eden 'Lady Leyla' isimli gemi, Aşdod Limanı'na ulaştı.

Yeni Şafak
09:57 - 5/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:02 - 5/09/2016 Pazartesi
AA

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından Gazze'ye giden ikinci yardım gemisi geçtiğimiz günlerde Mersin Limanı'ndan yola çıktı. Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıkan Lady Leyla gemisi, İsrail'in Aşdod Limanı'na ulaştı.



Yüklemesi devam gemiyle 2 bin 500 ton insani yardım, çocuklar için okul çantası ve kırtasiye seti ile 300 bin giysi ve bin bisiklet Gazzelilelere gönderildi. Gemiyle ayrıca 100 tekerlikli sandalye de engelli vatandaşlara ulaştırıldı.



Türk Kızılayı Gazze Şube Müdürü Sinan Derindere, yaptığı açıklamada yardımların Gazzeli ihtiyaç sahibi çocukların çektiği sıkıntıları biraz olsun hafifletmek amacıyla yapıldığını belirtti. Kızılay'ın, Türkiye'den Gazze'ye yollanan yardımların giriş işlemlerini kolaylaştırdığını ifade eden Derindere, önümüzdeki dönemde Gazze'ye yardımlara devam edileceğini, gönderilen yardımları taşıyan yeni gemiyi beklediklerini dile getirdi.






Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili Yusuf İbrahim de hediyelerin dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada, 87 bin çocuğa bayramlık ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldığını belirtti.



"İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin Limanı'ndan hareket eden Lady Leyla, 3 Temmuz'da İsrail'in Aşdod Limanı'na demir atmıştı. Gemide pirinç, şeker ve un gibi temel gıda maddelerinin yanında giysi, ayakkabı ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan yaklaşık 11 bin ton yardım malzemesi bulunuyordu.



Temmuz ve Ağustos aylarında ihtiyaç sahibi 76 bin aileye yapılan gıda yardımlarının dağıtım işlemi geçen Perşembe tamamlanmıştı.



#bayramlık
#Gazze
#Türk Kızılayı
8 yıl önce